Hirdetés

Az OLED gamer tévéknek állítanak konkurenciát az Asus új monitorai



|

Hatalmas kijelzővel, villámgyors képfrissítéssel és az OLED panel élettartamát növelő beépített hűtéssel érkeznek a gamerek asztalaira.

Hirdetés

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy élőben is szemügyre vehettük a bemutató napján az Asus Republic of Gamers családjának legújabb tagjait, a SWIFT OLED család gamer monitorjait, amikkel végképp elmosódni látszódik a határ a tévék és monitorok között. Miközben az LG egyre kisebb tévékkel próbálja kisajátítani ezt a szegmenst, az Asus a másik oldalról igyekszik meghódítani a szívünket.

Tévé kontra monitor

A monitorcsalád két új tagja 42" és 48"-os méretben érkeztek, és mindent tudnak, amit csak egy gamer monitortól elvárhat az ember. Ebben a méretben természetesen már alap a 4K (3840x2160) felbontás, a több mint 8 millió pixelt pedig másodpercenként akár 138-szor is képes frissíteni a panel, ha overclock módba kapcsolunk, és a hardverünk képes kihajtani. Hogy a beégés veszélyét minimalizálják, a panelek hátuljára egy hatalmas hűtőborda került, amely akár 8%-kal csökkenti a belső hőmérsékletet, ami a teljesítményre is jótékony hatással van.

Hirdetés

Természetesen az OLED panel minden előnyét élvezhetjük az elképesztő kontrasztaránytól kezdve a tökéletes feketékig. A gyártó szerint 1500000:1 kontrasztaránnyal számolhatunk, és a színekre sem lehet panaszunk, hiszen a panel a DCI-P3 színtér 98%-át lefedi. A monitorok HDR 10 támogatással, 10 bites színmélységgel és 0,1 ms-os válaszidővel (GTG) rendelkeznek. Nem maradt ki a G-Sync támogatás sem, a kijelzőt pedig matt lett, hogy a becsillanó fényforrások, tükröződések se zavarjanak játék közben.

Asus ROG Swift OLED PG42UQ

Senki nem marad hoppon

Gondolva a konzoltulajdonosokra, a monitor hátulján található két HDMI 2.1, két HDMI 2.0, valamint egy DisplayPort 1.4 is. Nem felejtették el az USB HUB-ot sem, négy USB 3.2 Gen 1-et építettek be, a monitor tetején pedig a különböző eszközök, webkamerák, lámpák rögzítéséhez is találunk csatlakozót. A hangzásról a Harman Kardon 2x10 wattos előlapi hangszórói gondoskodnak, ami mellé egy 15 wattos mélynyomót is is elrejtettek a borítás alatt. Ha valaki nem akarja az asztalon tartani a 15 kilós szörnyeteget (már ami a 42"-os változatot illeti), természetesen felpattinthatja egy 300x300-as VESA állványra is.

Asus ROG Swift OLED PG48UQ

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.