Hirdetés

BDXL: elkészült a 128 GB-os Blu-ray-lemez



|

A Blu-ray Disc Association véglegesítette a BDXL szabványt: jöhetnek a 128 gigabájtos Blu-ray-lemezek.

Hirdetés

A lemezszabványok kialakításáért felelős Blu-ray Disc Association véglegesítette a BDXL formátumot, amely a Blu-ray legújabb formája. Eredetileg az oktatásban, orvostudományban, és olyan helyeken gondolták fontosnak, ahol nagy mennyiségű adatot kell archiválni, azonban valószínű máshol is örülnek az extra tárhelynek.

 

Az új specifikáció két méretet kínál. A 100 gigabájtos lemez háromrétegű, és lesz belőle írható, valamint újraírható változat is. A legnagyobb, négy réteggel ellátott verzió már 128 gigabájt befogadására képes, azonban ez csak egyszer lesz írható.

 

Sajnos a legújabb Blu-ray-lemezeknek nem lehet maradéktalanul örülni. Amíg megfelelően széles körben elterjednek a piacon, addig ugyanis nem árt új hardverre gyűjtögetniük a felhasználóknak: a BDXL szabványt egyik ma használatos Blu-ray-lejátszó sem tudja kezelni, így az új diszkek támogatásához új hardverre is szükség lesz.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.