Hirdetés

Beárazódott a ZOTAC brutálisan gyors SSD-je



|

Március közepén kerül piacra a PCI Express csatolófelületes SONIX.

Hirdetés

A ZOTAC sem kíván távol maradni a szilárdtest-meghajtók piacától, a vállalat nagyon formálisan a múlt hónap végén jelentette be a kínálatának csúcsát jelentő SONIX-ot. Ugyan már a PCI Express 3.0 x4 csatolófelületből is sejthető, hogy egy komolyan vehető SSD-ről van szó, azonban a specifikációkra rápillantva az NVMe 1.2 adatátviteli protokoll és 512 MB DDR3 gyorsítótár használata végleg egyértelművé teszik, hogy itt bizony nem babra megy a játék.

Hirdetés


A gyártó most bejelentette a 480 GB kapacitást kínáló SONIX elérhetőségével kapcsolatos részleteket: a kereskedelmi forgalmazása március közepén kezdődik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 370 dollár. Ez versenyképesnek mondható, hiszen az M.2 csatolófelületes és 480 GB-os HyperX Predator SSD 365 dollárba kerül, míg a szintén M.2-es, de 512 gigabájtos Samsung 950 Pro meghajtóért 328 dollárt kell a kasszánál hagyni.


ZOTAC SONIX specifikációk:

- 480 GB tárolókapacitás
- PCI Express 3.0 x4 csatolófelület, NVMe 1.2 protokoll
- Phison PS5007-E7 vezérlőchip, Toshiba MLC lapkák
- 512 MB DDR3 gyorsítótár
- 2600 MB/s szekvenciális olvasási sebesség
- 1300 MB/s szekvenciális írási sebesség
- Fogyasztás: olvasáskor 5,6W, íráskor 7,3W
- Hardveres AES-256 titkosítás


(Forrás: AnandTech, ZOTAC)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.