Hirdetés

Beárazódott az Alcatel konyhákba szánt táblagépe



|

Elsőként az USA-ban válik elérhetővé a 17,3 hüvelykes Xess.

Hirdetés

Az elmúlt években számos gyártó próbálkozott óriási kijelzős táblagépek piacra dobásával, ám a szokatlan termékek nem röpültek le a boltok polcairól, részben mivel nem volt világos a fogyasztók számára, hogy mire tervezték ezeket eszközöket. Hamarosan az Alcatel is beáll a sorba, ám a riválisok hibáit elkerülve a gyártó idejekorán deklarálta, hogy konyhai információs- és szórakoztató központnak szánja a Xess nevű terméket, noha igény szerint természetesen más helyiségekben is bevethető.

Hirdetés


A Xess eredetileg tavaly szeptemberben mutatkozott be, azóta annyi változtatást eszközölt az Alcatel, hogy sima Android 5.1 helyett Phoenix OS fut rajta, amely egy ablakok kezelésére is felkészített Android-disztribúció. Ettől függetlenül a megszokott Google-alkalmazások mind elérhetőek az operációs rendszerben.


Maga a hardver csak a puszta mérete miatt szokatlan. A táblagépbe 17,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles IPS érintőkijelző, nyolcmagos processzorú MediaTek MT8783T lapkakészlet, 3 GB RAM, továbbá 32 GB bővíthető háttértár került. Az érdekesebb extráit a stylus, továbbá a vezeték nélküli kommunikációt használó IP-kamera jelentik, utóbbival például figyelemmel követhető főzés közben a nappaliban játszó gyermek. A Xess hátoldali támasztéka 75 / 50 / 30 fokos szögekben képes tartani a táblagépet.


Az Alcatel ma bejelentette, hogy hamarosan végre piacra kerül a Xess. Első körben április 22-én az Egyesült Államokban kezdődik meg a forgalmazása, az ajánlott fogyasztói árát 499 dollárban határozták meg az illetékesek. Európában pár héttel később válik majd elérhetővé a konyhai robot, eurósított árat egyelőre nem tudunk mondani, ám feltehetően a fenti összeg lesz, áfával megbolondítva.


(Forrás: The Verge, Liliputing)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.