Hirdetés

Bemutatkozott a Nintendo Switch játékkonzol



|

Nem a PlayStation és az Xbox riválisa az eddig NX néven emlegetett termék.

Hirdetés

Igaznak bizonyultak a múlt heti pletykák, csütörtök délután a Nintendo bejelentette az eddig NX kódnéven emlegetett új játékkonzolját. A termék nem próbál a PlayStation és az Xbox babérjaira törni: egy hordozható játékkonzolról van szó, az oldaláról lepattintható vezérlőegységekkel. A Nintendo Switch egy dokkolóegységgel együtt érkezik, amely elsősorban a tévékre való rákötésére szolgál, bár minden bizonnyal a beépített akkuját is tölti az állomás. A termékhez egy klasszikus gamepad is elérhető lesz, nem muszáj feltétlenül a lepattintható vezérlőegységekkel használni.


Hirdetés


Hírünk írásáig a Nintendo nem osztott meg technikai adatokat a Switch-ről (bár az NVIDIA kifecsegte, egy Pascal GPU-s NVIDIA Tegra SoC dolgozik benne), egyelőre a kézikonzol általános koncepcióját szeretné megismertetni a nagyközönséggel. A termék érdekessége, hogy a klasszikus kézikonzolok és a nappaliba szánt konzolok közt helyezkedik el: képes lehet a casual és a core gamerek számára is szórakozást nyújtani otthon és úton-útfélen, a helyiosztott képernyős és hálózatos többjátékos módjaival pedig közösségi játékélményt kínál. Érdemes megnézni a lenti videót, remekül átjön belőle az elképzelés.



A jövő márciusban piacra kerülő kézikonzol iránt érdeklődők a GameStar folyamatosan frissülő cikkében tájékozódhatnak az ismert részletek kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.