Hirdetés

Bemutatkozott a Radeon RX 470 és RX 460



|

Június végén kerülnek forgalomba a megfizethető videokártyák.

Hirdetés

Hétfő este a PC Gamer saját E3-as műsorán az AMD leleplezte az eddig csak pletykált Radeon RX 470 és Radeon RX 460 grafikus kártyáit. A vállalat egyelőre szinte semmit sem árult el a termékekről, noha elméletileg a két hete bemutatott Radeon RX 480-nal együtt kerülnek majd piacra, azaz papíron június végétől már kaphatóak is lesznek.


Hirdetés


A Radeon RX 470 modellel az 1080p@60fps teljesítményszintet célozza az AMD. A jelenlegi információk alapján a kártya csak a feldolgozóegységek számában és az órajelekben térhet el a nagy testvér RX 480-tól, jó eséllyel a 256 bites memóriasínhez sem nyúltak hozzá a mérnökök. A Polaris 10 GPU-t használó, 75W alatti TDP-vel rendelkező kártya egy hattűs külső PCIE tápellátást igényel, várhatóan 149 dollár körüli áron kerülhet piacra.



Az AMD tájékoztatása szerint a Radeon RX 460 elsősorban a eSport/MOBA szektornak készült. A mutogatott kártya puszta dizájnjából fakadóan nagy valószínűséggel a kisebbik Polaris 11 GPU dolgozhat rajta, az ismeretlen mennyiségű GDDR5 memóriája pedig 128 bites adatbuszon kommunikálhat. A célközönség számára hasznos információ lehet, hogy a referencia RX 460 nem igényel külső tápellátást, továbbá nem található rajta D-SUB (VGA) kimenet sem, DVI / HDMI / DisplayPort trióval rendelkezik.


(Forrás: AnandTech, VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.