Hirdetés

BenQ projektorlakoma



|

Ipari környezet, exkluzív bemutató: a BenQ új projektor-termékvonala méltó körülmények között startolt. Szerencsére minőségi újdonságokban nem volt hiány.

Hirdetés

Nagyon sok márkának gyárt, és sok területen saját termékeivel is jelentős piaci szerepet mondhat magáénak a BenQ. A brand „életstílus márkaként" ismert, így nem meglepő, hogy projektor vonalon is régi szereplő. 2006-ban 10 európai országban is piacvezető pozíciót szerzett, a projektorok terén Kelet-Európában elért sikerei pedig még ennél is lenyűgözőbbek.

 

 

zeche.jpg

 


Új modelljeit igen stílusos környezetben, az Unesco Világörökségi Listáján szereplő, történelmi szénbányász városban, a németországi Essenben, a Zeche Zollverein eseményen mutatta be. A látványos táncbemutatóval, retro-technológiai környezetben megtartott eseményen sok mindent megtudhattak a meghívott érdeklődők. Nem csak az új modellekről, hanem technológiai részletekről is esett szó előadások és személyes beszélgetések keretében, amellett, hogy az újdonságok működés közben megtekinthetőek voltak.

 

 

techpres.jpg

 

 


Irodába és minden esetre


A natív széles képernyős projektorok három sorozatát mutatta be a cég. Az SP830 és SP831 irodai projektorokat 3500 és 4000 ANSI lumen fényerő valamint 1280×768 felbontású (WXGA) osztható képernyő jellemzi. Az osztott képernyőn egyszerre követhető nyomon párhuzamosan két bemutató, illetve zökkenőmentesebbé, követhetőbbé tehető az áttérés egyik anyagról, témáról a másikra.
A középvállalati MP730 irodai adatprojektort Brilliant Color II színjavító technológiával szerelték fel, WXGA (1280×800) felbontás és legfeljebb 4000 lámpaóra jellemzi. Általános célokra is már hat szegmensű színtárcsát alkalmaz a gyártó, ami a nem elsődleges színek terén is jobb eredményt ad, mint a régebbi 4 szegmensű megoldások. Különösen a bőrszínek, természetes árnyalatok terén tapasztalhatunk élőbb, jobb fény erejű megjelenítést a Brilliant Color II révén.


Üzleti szférában -- gondoljunk a meetingekre, kiselőadásokra -- igencsak kritikus cél, hogy minél kisebb vetítési távolságon belül állítsunk elő ugyanakkora képméretet, hisz az irodák és tárgyalótermek sokszor nagyon szűkösek. Az úgynevezett short throw projektorok specialitása a kis vetítési távolság, amit nem könnyű jó minőségben megvalósítani. Hagyományos lencsékkel nagy fokú torzítás illetve élesség veszteség léphet fel, amit egy igen elegáns, de nem olcsó innovációval oldott meg a BenQ. Olyan „halszem" jellegű lencsét alkalmaz, mely szinte félgömbkén mered elő a projektorból, így biztosítva a nagy vetítési szöget kis távon is. A drága előállítású optika azzal hálálja meg az okozott ártöbbletet, hogy kiváló élességgel és minimális torzítással képes reprodukálni a Benq vetítőkben hagyományosan alkalmazott DLP lapka képét. Az MP771-es modellben testesült meg az ötlet, mely 2000:1-es kontraszt aránnyal és 3000 ANSI lumen fényerővel dicsekedhet.

 

 

mp771_.jpg

 

 


Mozi a legkomolyabban, HD-ben


Nem csak üzleti, hanem szórakoztató célú projektor termékek körében is találkozhattunk jelentőségteljes újdonságokkal. Ez alkalommal vezette be a cég széles képernyős, teljes HD felbontású, azaz 1080 progresszív sorral dolgozó W5000 és W20000 házimozi projektorait. Ezeket olyan új és válogatott video-optimalizáló technológia (HQV) erősíti, amelyet a kiváló házimozi élmény megvalósításához fejlesztettek ki. A BenQ HQV jelölésű készülékeiben az egyik legfeljettebb ma elérhető optimalizáló megoldás, a Silicon Optics Reon-VX lapkája dolgozik. Nem csupán átméretezi a képet, de képpontonként „rágja végig" magát rajta, így az átméretezett kép pontjainak 80%-át a lapka állítja elő (természetesen az eredeti képet újrafeldolgozva, zajszűrve). A legfejlettebb de-interlace (félkép kifésülő) és kádens korrekciós eljárások gondoskodnak a síma mozgáskontúrokról, akkor is ha 24, 25 vagy 30 (fél)képismétléssel készült a videoanyag.
A W5000 és W20000 modellek képe folyamatosan vizsgálható volt nagy felbontású mozifilmekkel és bemutatókkal a kiállított készülékeken. Annyi elmondható, hogy a fekete közeli szürke árnyalatok szélesebb skálájával bírnak, mint az előző modellek és a nagyobb felbontásnak és a 10000:1-es (illetve 20000:1-es) kontraszt aránynak köszönhetően a vizuális mélység és az élesebb képrészletek kerültek előtérbe.

 

 

w20000_.jpg

 


Összesen kilenc továbbfejlesztett általános és irodai projektor modellel jelent meg a vállalat, melyeket az eddigieknél magasabb ANSI lumen fényerő jellemez. A BenQ céljait és stratégiáját is ismertető prezentációban Peter Chen, a BenQ Technology Product Center vezérigazgatója kiemelte, hogy továbbra is és fokozottan fontosnak tartják a versenyképes árképzés és a technológiai-minőségi innováció párosítását. Ha a cég továbbra is tarja magát ezen célkitűzéséhez, akkor mind szélesebb rétegek számára lesznek elérhetők az újabb, jobb nézői élményt nyújtó modellek.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.