Hirdetés

Betonból monitort?



|

Egyszerűbb képek kivetítésére képesek az Innovation Lab betonkockái

Hirdetés

A megjelenítőkkel kapcsolatos kutatások manapság az egyre élethűbb színekre és a nagyobb felbontásra koncentrálnak, akadnak azonban egyedi fejlesztések is. Ilyen például az Innovation Lab, Christoffer Dupont és a dán Dalton Beton együttműködésének eredménye, az átlátszó betonból készülő monitor.

 

Az eszköz optikai szálakat alkalmaz, ezek végpontjai alkotják a képpontokat. A képek megjelenítéséhez projectort használnak, így nem gond sem a mozgó-, sem pedig az állóképek megjelenítése. A beépített apró "fényalagutak" a természetes forrásból származó képeket is átengedik, így a betonelemeket akár ablaknak is használhatjuk. Az árakról egyelőre még nincs információ, de újonnan épülő lakóházak és irodák falában előbb-utóbb szinte biztos találkozhatunk ilyen eszközökkel.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.