Hirdetés

Bioműanyagból készülnek az OKI nyomtatók



|

Évi 1,1 millió nyomtató készül majd növényi alapanyagokból.

Hirdetés

Növényi alapú, úgynevezett bioműanyagokból gyártja ezentúl nyomtatóit és multifunkciós készülékeit az itthon is ismert japán OKI cég. A LED-nyomtatóiról is ismert márka évi 1,1 millió eszközt gyárt, így a változás jelentős.

 

A gyártó eddig is hangsúlyt fektetett a környezetvédelemre, most pedig bioműanyagok használatával igyekszik tovább csökkenteni szén-dioxid kibocsátását. 2011 márciusa után minden nyomtatómodellnél mellőzi a kőolaj-alapú műanyagokat a gyártó.

 

 

Az OKI egyik legutóbbi nagy teljesítményű nyomtatója,
az OKI C9655 is bioműanyagból készül majd

 

"Amellett, hogy kevesebb ásványolajat kell felhasználni a gyártás során, a bioműanyag tűz- és hőállósága, formatartása, erőssége és könnyű megmunkálhatósága jelentős távlatokat nyit a további fejlesztés előtt" - mondta Harushige Sugimoto, az OKI Data elnöke.

 

A cég által kifejlesztett és előállított bioplasztik alapja az ún. politejsav, melyet jelen esetben a kukorica keményítőjébőlnyernek ki egy kétlépcsős eljárás segítségével - a keményítőt először cukorrá, majd a cukrot tejsavvá alakítják. Az újrahasznosítható anyagból burkoló és mechanikai teherhordó elemek egyaránt készíthetők.

 

Az OKI a jövőben - ahol lehet -, mindenben ezt az új anyagot használja majd fel a kőolajszármazékok helyett, ezzel is redukálva széndioxid kibocsátását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.