Hirdetés

Blu-ray meghajtó az XBOX 360-ban



|

Bármennyire is tagadták, szinte biztos, hogy lesz Blu-ray meghajtóval felszerelt XBOX 360 játékkonzol.

Hirdetés

Hónapokig tartó titkolózás és tagadás után kiderült, hogy készül a Blu-ray meghajtóval szerelt Microsoft XBOX 360 játékkonzol, amely 2008 harmadik negyedévében érkezik. A hírt a kínai nyelvű Economic Daily News (EDN) újság hozta le először és azt is is tudni vélik, hogy a gyártást Pegatron Technology, az Asustek leányvállalata kapta meg a Microsofttól.



A korábbi pletykák szerint a Lite-On lett volna a Blu-ray meghajtóval felszerelt konzolok gyártója - ezt látszott alátámasztani az is, hogy a Lite-On az mostani XBOX 360-akban található DVD-meghajtók egyik beszállítója.



Ezzel a lépéssel a Microsoft kiváló konkurenciát tud majd állítani a beépített Blu-ray meghajtóval felszerelt Playstation 3 konzolnak. A PS3 nagy előnye, hogy mind a megszállott játékosok, mind a filmrajongók érdeklődésére számot tartott, ezt támasztja alá, hogy egyes becslések szerint az eladott Blu-ray lejátszók mintegy 85 százaléka nem más, mint a Sony konzolja. Steve Ballmer Microsoft vezér az idei Mix08 konferencián árulta el, hogy cége dolgozik a Windowsba épített Blu-ray támogatáson és ez indította el a pletykákat, hogy mégis lesz a konzolnak blu-rayes változata - bármennyire is tagadták ezt.

 

 

xbox.jpg
Az XBOX 360 és a hozzá csatlakoztatható HD-DVD meghajtó.

 

 

A cég mindeddig mindent tagadott, kategorikusan kijelentette, hogy nem tárgyalnak a Sonyval a Blu-ray és az XBOX 360 házasságáról. A Microsoft azt állította, hogy továbbra is az XBOX Live online szolgáltatáson keresztül fogják ellátni a konzoltulajdonosokat nagy felbontású video-tartalmakkal.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.