Hirdetés

Brutális lesz az Intel laptopokba szánt i7-es Raptor Lake processzora



|

A plusz két mag hatalmasat dob a multicore teljesítményen egy kiszivárgott teszteredmény szerint.

Hirdetés

Kiszivárgott az intel Core i7-1370P CPU-jának teljesítménye egy Geekbench-eredmény formájában. A név alapján a laptopokba szánt, új generációs (Raptor Lake) i7-esről van szó; az Intelnél a P az alacsony fogyasztást jelöli, azaz a laptopprocesszorok sajátja.

A szivárgás persze még nem hivatalos bejelentés, de tekintve, hogy az egyébként megbízható BenchLeaks közölte és átvette a Tom's Hardware is, így már csak egy hajszálra vagyunk attól, hogy tényként kezeljük.

Hirdetés

A jelek szerint a CPU komoly előrelépés lesz a most aktuális 12 magos i7-1270P-hez képest:

hat teljesítmény-alapú (performance) és nyolc hatékonyság-alapú (efficiency) magot tartalmaz, azaz 14 magos és - mivel csak a performance magok használnak két szálat - 20 szálas lesz.

A Dynabook laptopban tesztelt új i7-es alap órajele 1,9 GHz, de akár 5 GHz-ra is felpörgött igénybevétel esetén, így jött ki az egymagos teljesítményre 1655, a többmagosra 10184 Geekbench-pont. Összehasonlításképpen: az Alder Lake i7-1270P 1590 és 7090 pontot hoz ugyanezen a teszten, azaz határozottan megdobja a sebességet a plusz két mag. Igaz, a rivális AMD Ryzen 5800X-hez képest 4-5 százalékot alulteljesít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.