Hirdetés

Buffalo DDR3-1066



|

Itthon kevésbé ismert a Buffalo neve, de a japán gyártó új DDR3-as modulja kedvező áron kerülhet a hazai boltokba.

Hirdetés

Előzetes tesztelésre kaptuk meg a gyártó hazai képviseletétől az idehaza eddig legfeljebb csak tárolóegységeiről ismert Buffalo DDR3-as RAM-moduljait. Az adatlap szerint a memóriák csupán 1066 megahertzen futnak egy átlagos DDR3-nál megszokott CL7-es SPD-időzítésekkel, ám a memórialapkákat gyártó Elpida honlapján kutatva fontos információra bukkantunk.

 

 

buffalo_mem_k.jpg

 

 

 

Az adatlap szerint az általunk tesztelt modul az adott lapkákkal képes CL6 (6-6-6-18) időzítésre is, így hivatalosan, kézi beállításokkal felülbírálva a beprogramozott értékeket egy kis előnyhöz juthatunk – természetesen ezekkel a beállításokkal is lefuttattuk tesztprogramjainkat. Az alapbeállításon végzett mérések szerint a Buffalo lekörözte a Samsung hasonló specifikációjú, szintén DDR3-as moduljait, a csökkentett késleltetéssel pedig további, mérhető gyorsulást tapasztaltaltunk.

 

 

buffalo_1.png

 

 

Megemlítendő, hogy a Buffalo DDR3-as modulján nincs hűtés. Sajnos a termék bruttó végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de a forgalmazó ígérete szerint a modul ebben lesz a legerősebb, azaz a vetélytársaknál valamivel olcsóbban juthatunk majd hozzá. Amennyiben ez tényleg így lesz, akkor – a teljesítményt figyelembe véve – nem csinálhatunk rossz vásárt.

 

 

buffalo_2.png

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.