Hirdetés

Bukásra ítélve az Intel Atom processzorok



|

Ezzel együtt a netbookok is kikerülnek a figyelem középpontjából, és fokozatosan a piacról is.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban egyre gyengébb eladásokat produkáltak az Intel Atom processzorai. A gyártó szinte nem is említette ezt a vonalat az utóbbi időben, így ezzel és a most megjelent pénzügyi eredményekkel együtt jó esély van rá, hogy az Atom-vonalnak hamarosan vége lehet.

 

Az Atom mikro-architektúra 2011. utolsó negyedévében 167 millió dolláros árbevételt hozott - ez 38 százalékos csökkenést jelent a harmadik negyedévhez képest. Éves összehasonlításban még rosszabb a helyzet, 2010. negyedik negyedévéhez viszonyítva 57 százalékkal estek a bevételek.

 

Az Atom processzorok az olcsóbb és a kis erőforrás-igényű rendszerekben, valamint a mobil eszközökben tesznek jó szolgálatot. A netbookok fénykorában az Atom is igen jól szerepelt; azonban a tabletek feltűnése, az okostelefonok fejlődésének más irányba fordulása (ARM architektúra) úgy tűnik, hogy szépen lassan, de gyakorlatilag egyszerre vonja ki a forgalomból az Atom CPU-kat és a netbookokat is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.