Hirdetés

Casio XJ-A255



|

Gyakorlatilag örökéletű lámpával rendelkezik a hibrid projektor.

Hirdetés

A Casio hibrid lézer-LED projektorainak green-slim sorozatából a legerőteljesebb modell az XJ-A255. A 2,3 kilogrammos, karcsú, 4,3 centiméter vastag, mintegy A4-es alapterületű konstrukciót főként asztali használatra tervezték, igény esetén persze rögzíthető is. A hátoldalon megtalálhatók a legáltalánosabb csatlakozók, köztük a HDMI is. Az USB révén flashmeghajtókról lejátszható néhány fájlformátum, de leginkább a mellékelt Wi-Fi-adapter csatlakoztatására szolgál, amelynek révén akár négy előadó is hozzáférhet a projektorhoz kábelmacera nélkül.

 

 

 


A hibrid vetítőmű lényege, hogy a szokásos DMD képalkotó lapka mellett nem lámpa, hanem vörös LED és kék lézer szolgáltatja a teljes színspektrumot (ebben a modellben a kék lézer modulációjával állítják elő a zöld színt is). Az egység 20 000 órán át kitart, ami egyértelműen a hibrid projektorok legnagyobb előnye, hiszen más készülékekben legfeljebb 4000 óránként kell lámpát cserélni 50-80 ezer forintért. Ez az óraszám mintegy 15 év használatot jelent úgy, hogy ez alatt csak alig, 20 százalékkal csökken a fényerő, míg hagyományos modelleknél ez 50 százalék is lehet. Járulékos előny a 8 másodperces teljes bemelegedés és az azonnali kikapcsolás. Az XJ-255 prezentációs vetítő esetében jó kontrasztot és fényerőt tapasztaltunk, a színvisszaadás a jobb adatvetítők szintjén járt, azaz egy kevés zöld mindig jutott a sárgába. A kis gépház és ennélfogva apró ventilátor ECO módban is jelentős zajt produkál, teljes fényerő mellett pedig igényli a zajszigetelést.


A hibrid LED-alapú Casio XJ-A255 erőteljes, higanymentes és hosszú távon igen olcsó megoldás, amivel kiérdemelte a PC World ÖKO díját. Új prezentációs projektor vásárlásakor érdemes számolni vele.

 

 

Névjegy

 

 

Termék: Casio XJ-A255
Forgalmazó: DNN Professional Graphics
Ár: 499 900 Ft

 

Adatok
hibrid lézer-LED vetítőmű, 3000 ANSI LUMEN fényerő, 20 000 órás lámpa-élettartam, WXGA-felbontás (1280×800), 0,46-7,62 méteres vetítési távolság, HDMI, VGA, komponens video- és USB-csatlakozás, Wi-Fi, hároméves vagy 6000 órás lámpa garancia, 270 watt csúcsfogyasztás (190 watt ECO módban)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.