Hirdetés

Casio XJ-A255

|

Gyakorlatilag örökéletű lámpával rendelkezik a hibrid projektor.

Hirdetés

A Casio hibrid lézer-LED projektorainak green-slim sorozatából a legerőteljesebb modell az XJ-A255. A 2,3 kilogrammos, karcsú, 4,3 centiméter vastag, mintegy A4-es alapterületű konstrukciót főként asztali használatra tervezték, igény esetén persze rögzíthető is. A hátoldalon megtalálhatók a legáltalánosabb csatlakozók, köztük a HDMI is. Az USB révén flashmeghajtókról lejátszható néhány fájlformátum, de leginkább a mellékelt Wi-Fi-adapter csatlakoztatására szolgál, amelynek révén akár négy előadó is hozzáférhet a projektorhoz kábelmacera nélkül.

 

 

 


A hibrid vetítőmű lényege, hogy a szokásos DMD képalkotó lapka mellett nem lámpa, hanem vörös LED és kék lézer szolgáltatja a teljes színspektrumot (ebben a modellben a kék lézer modulációjával állítják elő a zöld színt is). Az egység 20 000 órán át kitart, ami egyértelműen a hibrid projektorok legnagyobb előnye, hiszen más készülékekben legfeljebb 4000 óránként kell lámpát cserélni 50-80 ezer forintért. Ez az óraszám mintegy 15 év használatot jelent úgy, hogy ez alatt csak alig, 20 százalékkal csökken a fényerő, míg hagyományos modelleknél ez 50 százalék is lehet. Járulékos előny a 8 másodperces teljes bemelegedés és az azonnali kikapcsolás. Az XJ-255 prezentációs vetítő esetében jó kontrasztot és fényerőt tapasztaltunk, a színvisszaadás a jobb adatvetítők szintjén járt, azaz egy kevés zöld mindig jutott a sárgába. A kis gépház és ennélfogva apró ventilátor ECO módban is jelentős zajt produkál, teljes fényerő mellett pedig igényli a zajszigetelést.


A hibrid LED-alapú Casio XJ-A255 erőteljes, higanymentes és hosszú távon igen olcsó megoldás, amivel kiérdemelte a PC World ÖKO díját. Új prezentációs projektor vásárlásakor érdemes számolni vele.

 

 

Névjegy

 

 

Termék: Casio XJ-A255
Forgalmazó: DNN Professional Graphics
Ár: 499 900 Ft

 

Adatok
hibrid lézer-LED vetítőmű, 3000 ANSI LUMEN fényerő, 20 000 órás lámpa-élettartam, WXGA-felbontás (1280×800), 0,46-7,62 méteres vetítési távolság, HDMI, VGA, komponens video- és USB-csatlakozás, Wi-Fi, hároméves vagy 6000 órás lámpa garancia, 270 watt csúcsfogyasztás (190 watt ECO módban)

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.