Hirdetés

Csak 512 elemet kezel a Windows 10 Start menüje



|

Lassulást és fagyást okoz, ha túl sok minden van a menüben.

Hirdetés

A Windows 10 eddig nagy sikernek nevezhető, a túlnyomóan pozitív kritikai fogadtatásnak és ingyenes frissítési lehetőségnek köszönhetően gyorsabban terjed az összes eddigi Windowsnál. Természetesen közel sem hibamentes a rendszer, azonban a Neowin egyik volt kollégája most egy egészen abszurd, ráadásul nyilvánvalóan mesterséges limitációból fakadó hibára hívta fel a figyelmet.

Hirdetés


Mint kiderült, a Windows 10 Start menüje maximum 512 darab elemet képes megjeleníteni. Az elemekbe beleértendőek a Start menüben megjelenő fájlok, alkalmazások, mappák és parancsikonok. Ha ezeknek a száma meghaladja az 512-t, akkor a Start menü belassul és fagyogathat, plusz a keresési funkciója sem működik megfelelően.


A Microsoft elméletileg már dolgozik a probléma megoldásán, azonban egyelőre nem tudni, hogy mikorra készülhet el a javítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.