Hirdetés

Csodásan bemutatja a jelenlegi helyzetet, hogy melyik videokártya fogyott a legjobban az Amazonon



|

Nem az RTX 3000-es, de még csak nem is a 2000-es szériához tartozik a győztes.

Hirdetés

Sajnos továbbra sem látni a chiphiány végét, így megsaccolni sem egyszerű, mikorra állhatnak helyre a dolgok, és mikor vásárolhatunk ismét friss hardvereket normális áron.

Habár a GeForce RTX 30-as széria már tavaly ősszel megérkezett, valószínűleg még most, több mint egy évvel később is van olyan játékos, aki a szűkös készlet vagy épp a magas ár miatt nem tudott lecsapni az Nvidia valamelyik csúcskategóriás kártyájára.

Hirdetés

Szerencsére azért akadnak olyan régebbi videokártyák, amelyek még most is megállják a helyüket, és az eladások alapján jobb híján sokan beérik kevesebbel. Egy friss beszámoló szerint ugyanis a jóval több mint két évvel ezelőtt debütált GTX 1650 lett a legjobban fogyó videokártya az Amazonon és a Newegg oldalán is. Persze gyakran ezt sem az ajánlott fogyasztói áron tudják megszerezni a játékosok.

Az már önmagában elkeserítő, hogy nem könnyű hozzájutni az RTX 3000 vagy a Radeon RX 6000 egy-egy darabjához, de a helyzet súlyosságát még jobban megmutatja az, hogy bizonyos esetekben már egy előző generációs GPU sem lehet opció. Rossz hír, hogy várhatóan még jövőre sem fog normalizálódni a helyzet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.