Hirdetés

Csökkenhet a HDD-k ára



|

Ha kicsivel is, de várhatóan a hónap végén lentebb megy a merevlemezek ára.

Hirdetés

A merevlemezek ára továbbra is meglehetősen magasan szárnyal, egy 500 gigabájtos modell átlagos vételára 75 dollár környékén alakul. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest ez óriási különbség, de még a 2011. végi áraknál is magasabb.

 

Egyes vélemények szerint a gyártók sem igyekeznek módosítani a helyzeten, hiszen bár egy rövidebb ideig valóban készlethiány volt jellemző, a piac már hosszabb ideje nem szenved ilyen problémától. A legfrissebb hírek szerint ebben a hónapban végre lentebb mehet a HDD-k ára.

 

 

Az áresésre várhatóan április végén lehet számítani, és körülbelül 10 százalékkal lehetnek majd olcsóbbak a HDD-k. Természetesen ez meglehetősen kicsi különbséget jelent majd, mivel rengeteg forgalmazó még mindig az áradások előtti árak két-háromszorosáért kínálja a merevlemezeket.

 

Míg egyes elemzők úgy vélik, a mostani árcsökkentésnek dominóeffektust kell elindítania ahhoz, hogy a kereslet újra a régi legyen, addig a gyártók más véleményen vannak. A vállalatok szerint még ha az árak soha nem is csökkenek majd a korábbi szintekre, a Windows 8 megjelenése okot ad majd a keresletnövekedésre. Az idei harmadik negyedévre a termelés 170-180 millióra áll vissza, a HDD-k viszont drágábbak lesznek, mint tavaly, a megnövekedett alapanyagárak miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.