Hirdetés

Csökkent a PC-eladások száma



|

Az idei első negyedévben 3,2 százalékkal csökkentek az eladások - a Lenovo szorosan az Acer mögött.

Hirdetés

2011. első negyedévében csökkent a PC-eladások száma: a gyártók összesen 80,5 millió darabot szállítottak, ami 3,2 százalékos csökkenést jelent 2010. ugyanezen időszakához viszonyítva. Az okok között a szakértők az alaplapok piacának gyengélkedését, a karácsonyi időszak utáni szezonalitást, a Japánban történt katasztrófákat és az üzemanyagok áremelkedését is említik.

 

Az IDC piacelemző cég legfrissebb felmérései szerint az idei első negyedévben a legnagyobb három gyártó mindegyike megérezte a fenti hatásokat. A HP 15,1 millió egységgel és 18,9 százalékos piaci részesedéssel az élen maradt. A Dell 10,2 millió darabbal 12,8 százalékot tesz ki a szegmensből, míg az Acer 9 millió PC-je 11,2 százalékos részesedés megszerzésére volt elég.

 

A csökkenések ellenére nyertesei is vannak az első negyedévnek. A Lenovo és a Toshiba is jobb eredményt produkált, mint tavaly ilyenkor. A Lenovo 8,1 millió PC-t szállított (a tavalyi 7 millió helyett), így 10,1 százalékos részesedésével felzárkózott az Acer mögé. A Toshiba 4,8 millió géppel járult hozzá az eladásokhoz, ez 6 százalékra volt elég a teljes piacból.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.