Hirdetés

Do you speak ASUS?



|

Elárulták, hogyan is kellene helyesen kiejteni a gyártó és a noteszgép nevét.

Hirdetés

 

A hazánkba várhatóan csak jövő év elején érkező, a világ többi táján már 8-1 arányban az OLPC-t túlszárnyaló ASUS Eee PC-ről derültek ki érdekességek.

 

Valószínűleg mikor arra került a sor, hogy felolvassuk, vagy kimondjuk a gép nevét, mindannyian gondban voltunk: az ASUS még csak ment is - persze lehet mindjárt kiderül, hogy nem helyesen -, de az, hogy Eee PC...

 

Eddig az a tévhit élt bennünk, hogy E-E-E PC-nek [Í-Í-Í PÍ-SZÍ] kell ejteni, azonban az MTV Multiplayer névre keresztelt blogműsorának keretén belül helyretették kétségeinket, és felvilágosították az embereket; hogyan is kellene a gyártó és a noteszgép nevét helyesen kiejteni.

 

eee_pc.jpg

Nagyon sokan beleszerettek a fehér apróságba

 

Nos, az ASUS-t nem [É-szusz]-nak, nem [É-zusznak], de még csak nem is [azusz]-nak kell kiejteni. Noha a köztudatban az első verzió élt, Stephen Totilo elmondta, a gyártó nevét helyesen [aszusz]-nak kell mondani.

 

És mi a helyzet az Eee PC-vel? Arra már rájöhettünk, hogy a három e betű mit jelent: easy to work, easy to learn, easy to play. Azonban most arra is fény derült, hogy a noteszgép esetében elég csupán egy betűt használni, így az Eee PC-t egyszerűen [Í PÍ-SZÍ]-nek ejtjük helyesen.

 

A kapcsolódó linken megtekinthető egy rövid videó, amelyben bemutatják a helyes kiejtést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.