Hirdetés

Drágul az Intel Atom



|

Mégsem lesznek olcsók az új Intel Atom processzorral készített netbookok?

Hirdetés

Rossz hírt kell közölnünk azokkal, akik igazán olcsó netbookokat és egyéb hordozható eszközöket vártak Intel Atom processzorral. Több netbook és MID-gyártó is olyan híreket terjeszt, melyek szerint az Intel emelni szeretné az Atom N270 árát, mivel állítólag bizonyos alkatrészekből erőteljes hiány mutatkozik. Így viszont nagyjából egyezni fog az árcédula az N280 árával, és ezért várhatóan nem lesz akkora siker az N270, mint sokan gondolták. Az említett processzor áprilisban érkezik a piacra.

20090323-intel-atom-z550.jpg


A rossz hírek azonban itt nem érnek véget, hiszen ugyanezzel az alkatrész-hiánnyal magyarázzák azt is, hogy a márciusi megjelenéssel meghirdetett Z550 és Z515 processzorok hivatalos megjelenése is csúszni fog. Az eddigi leggyorsabb, 2 gigahertzes Z550-es Atom lapka tehát egyelőre csak virtuálisan létezik, a múlt héten kiszivárgott híreket így egyelőre nem lehet boltban vásárolt terméken is letesztelni. Az Intel egyelőre nem erősítette meg a híreszteléseket, bár cáfolat sem látott még napvilágot...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.