Hirdetés

DX10 videokártya-kémfotók



|

Az S3, megelőzve nagy riválisait, elkészítette DirectX 10-es GPU-ját.

Hirdetés

Az S3 jópár évvel ezelőtt még nagy névnek számított a számítástecnhika világában, és a felhasználók egyik kedvence volt. Sajnos az S3 Savage 4 volt az utolsó 3D gyorsítással ellátott grafikus kártyájuk, mely széles körben elterjedt, a cég utána teljesen a VIA tulajdonába került. Legutóbbi próbálkozásuk a Chrome nem sült el túl jól, bár korántsem a csúcskategóriába készült -- ami a technikai specifikációkból világosan kiderült.


Teltek-múltak az évek, de az S3 szinte teljesen eltűnt, DirectX 9.0c és Shader Model 3.0 képességekkel felvértezett kártyát nem láthattunk tőlük, de úgy tűnik a közelgő Vista megjelenés újra mozgásba lendítette a gyártót, és egy olyan GPU-t fejlesztettek, mely minden szempontból kielégíti a DirectX 10 követelményeket -- azaz a Shader Model 4.0 támogatás is megtalálható benne, mi több, még HDMI kimenet is van rajta.



Ennek ellenére az S3 kártyája valószínűleg nem lesz túl gyors, amiből az következik, hogy az alsó - középkategóiára koncentrálnak, ahogyan azt eddig is tették. A kártya mégis kelendő lehet, hiszen nem mindenkinek van szüksége villámgyors megjelenítésre -- ráadásul a Windows Vista követelményeinek is meg fog felelni, ami a Windows Vistát futtató munkaállomások számára igen fontos lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.