Hirdetés

Egér, amivel nem lősz mellé



|

Nagyon jók a játékos kontrollerek és az érintőképernyők, de azért a billentyűzet+egér kombináció még mindig a legtöbb helyzetben köröket ver ezekre. De egér és egér között is hatalmas a különbség. Mutatunk pár igazán jót.

Hirdetés

Az egér mérete nem sokat változott az évek során, de a tenyerünk alatt több forradalom is lezajlott, így a mai egerek - méretüket leszámítva - nem sokban hasonlítanak őseikre. Lézeres szenzor, magas felbontás, sok gomb, memória és gyors feldolgozó chipek. Megnéztük, mire érdemes figyelni választásnál.

Hirdetés


Beugró

Attól, hogy egy egér olcsó, még nem kell rossznak lennie. Az első, amit végig kell gondolni, miután meghatároztuk, mennyit költünk rá, az, hogy kábeles vagy zsinórnélküli változatot szeretnénk-e. Az olcsó egérnél mindenképpen fontos megnéznünk, hogy milyen felületen használható. Extra gombokra, programozhatóságra ne nagyon számítsunk, a legtöbb, amit kívánhatunk, a pontosság és a viszonylag kényelmes kialakítás. Zsinóros modellek közül nekünk most a Cherry Gentix vált be a legjobban. A 2000 forintos, fekete és fehér színben is elérhető egér kicsit széles, de csak annyira, hogy ez még kényelmes legyen. Az érzékelője optikai, ezért nem fog üvegen, tükröződő felületen működni, de általános felületen, asztallapon nem lesz különösebb gondunk. Az 1000 dpi is ehhez passzol, sőt, a 125 Hz-es mintavételezés is. A balkézzel is kényelmesen használható egérben strapabírósága és matt, masszív kivitele tetszik igazán, a szoftver külön extra, és az is kellemes meglepetés volt, hogy világítást is kapott. A görgő használata is kényelmes, nem lesz vele gondunk. Ugyanakkor játékra ne használjuk, legalábbis gyors fps/rts-re és sokaknak az oldalsó gombok is hiányozni fognak.


Aki zsinórnélküli egérre vadászik hasonló ársávban, nem fog túl sok vállalható ajánlatot találni. A Geniusnak többféle, zsinórnélküli egere is van 3 ezer forint magasságában, amelyek között találunk kicsi, mobilhoz ideális változatot és asztali modellt is.


Középkategória

Ha már 10 ezer forint körüli összeget kisajtolunk pénztárcánkból (vagy ajándékra vadászó hozzátartozónkból), sokkal több modell közül válogathatunk. A Logitech és a Microsoft zsinórnélküli egerei is szépek és jók, az alkalmazott szenzor itt már nem olyan válogatós, az üzemidő is jobb és a kényelem is jobb.


7 ezer forintnál a Genius X-szériás gamer egerei köszöntenek - nem mai modellek, de megbízhatók. 10 ezer forintért a dizájnos Cougar és néhány Asus modell lehet a miénk, ahol azért már emeltek a dpi-n - a Cougar 250M-nél 4000 dpi-re. 13 ezer forintnál aztán megjelenik a Razer Abyssus és a Logitech G300S is. Utóbbin jó sok gomb van, köztük dpi-állító. A G300S mindkét kézben kényelmes és a gumírozott oldalborításnak hála nem csúszkál kezünkben. A dpi nem túl magas, de ezt leszámítva az egér nagyon pontos és a mellékelt szoftver az egyik legjobb. Akinek a magas dpi a fontos, valamint a világítás, az Asus RoG GX860-at nézze meg közelebbről.


Felsőkategória

Ha ár nem számít nekifutással keresünk egeret, érdemes 20 ezer forintnál indítani a nézelődést. A Razer DeathAdder Chroma egyszerűen csak szuperjó, bár kissé csupasz már mai szemmel.


Személyes kedvencünk a Logitech G502 Proteus Core: szuper ergonómia, rengeteg gomb, dedikált sniper-gomb, kiváló szoftver, sok extra, kiváló, kapcsolható görgő, 12 ezer dpi, felületkalibráció és még sorolhatnánk - 23 ezer forintért ez az egér nagyon-nagyon jó vétel még mindig.


Ha zsinórnélkülit keresünk, a Logitech MX Master egerét vegyük a bevásárlólista elejére, de a G700S is jó választás. Ha nem bánjuk, hogy egerünk több mint 40 ezer forintba kerül, a Razer Ouroboros egerét nézzük meg - változtatható külső, fojtogatóan sok extra, zsinórnélküli+zsinóros hibrid üzem, 8200 dpi, jó szoftver és Razer Synapse 2.0 szolgáltatás.


Te milyen egeret nyúzol? És milyen lesz a következő?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.