Hirdetés

Egy hétre a 3D nyomtatás fővárosa leszünk - próbáld ki te is!



|

Június 11 és 16 között nem csak az idén jubiláló Magyar Innovációs TechShow foglalkozik behatóan a 3D modellezéssel és nyomtatással, az ígéretes megoldások mellett ingyenes workshopokon a látogatók megismerhetik az új technikai forradalommal kecsegtető technológiát.

Hirdetés

A Magyar Innovációs TechShow újságírókból, befektetőkből, startup-tanácsadókból és IT szakemberekből álló héttagú független szakmai zsűrijének idén közel 50 pályaműből kellett kiválasztania a leginnovatívabb fejlesztéseket. A technológiailag és üzletileg legizgalmasabbnak ítélt termékek 2013. június 11-én mutatkozhatnak be a potenciális befektetők és az érdeklődő közönség előtt az Akvárium klubban.  

Az eseményre ellátogatók számos, a 3D nyomtatás világszerte terjedő trendjéhez kapcsolódó fejlesztést próbálhatnak ki. Saját szemükkel láthatják majd, hogy a temérdek felhasználási lehetőséggel rendelkező 3D nyomatók árának drasztikus csökkenésével a felhasználóbarát szoftverek is megjelentek.

 



Ezen trendekhez kapcsolódva mutatja be a Freedee Printing Solutions Freedee / Cube elnevezésű eszközét, amely egy a gyerekek és felnőttek számára is könnyen kezelhető 3D nyomtató. A csapat elsődleges célja az, hogy a szakmai közegen túl az oktatási intézmények és családok számára is elérhetővé tegye a technológiát. A hardverek mellett a szoftverek világában is számos újdonsággal találkozhatnak a látogatók a rendezvényen. A Devsigner által fejlesztett Beyond3D nevű 3D modellező rendszer segítségével például a hétköznapi felhasználók is egyedi designtermékeket állíthatnak elő. A 3D világában már hosszabb ideje jelen lévő Leonar3Do pedig a világ első 3D gyurmázó alkalmazását mutatja be a TechShow-n; az így készült tárgyakat többféle anyagból ki is lehet majd nyomtatni. A 3D területénél maradva a Fitnect Interaktive egy olyan virtuális tükröt tart majd a látogatók elé, amely segítségével egy nap majd akár otthonukból is felpróbálgathatják kedvenc ruhaboltjaik kínálatát.

 



A 3D modellező és nyomtató technológiákon túl számos más technológiai újdonságot is tartogatnak a kiállítók által bemutatott termékek. A BME-Infokom innovátorai például egy olyan alkalmazást fejlesztettek ki, amely segítségével bármikor könnyedén találhatunk szabad parkolóhelyet egy bevásárlóközpont zsúfolt parkolójában is. A Magyar Telekom és az Ericsson Magyarország szintén egy a hétköznapi életet megkönnyítő applikációt mutat be: a CarCare segítségével indulás előtt és utazás alatt telefonunkkal tudjuk ellenőrizni, hogy megfelelő-e a gépkocsi műszaki állapota. Az Artklikk alkalmazása pedig a kevésbé tech-orientált embereket is megcélozva azoknak segít, akik szeretnék a hozzájuk leginkább illő parfűmöt megtalálni: a Parfumance több ezer illatszer jellemzőit osztályozva ajánl parfümöt annak, aki magának vagy ismerősének keres ajándékot.

A TechShow kiállítóinak részletes listáját itt, míg az esemény programját itt tekintheted meg.

2B 3D - Budapest 3D Printing Days



Akit behatóbban érdekel a 3D nyomtatás varázslatos világa, annak a Magyar Innovációs TechShow után csak át kell sétálnia az Akvárium klubból a Design Terminál épületébe, ahol június 11 és 16 között rendezik meg az első 3D nyomtatást bemutató hazai rendezvénysorozatot, a 2B 3D - Budapest 3D Printing Days-t, mely nem kizárólag a szakmai közönségnek szól. A hatnapos rendezvény során kilenc hazai cég és intézmény mutatkozik be, melyek a 3D nyomtatás különböző technológiáit, valamint a lehetséges felhasználási területeit mutatják be a látogatóknak. A megnyitó június 11-én 17 órakor kezdődik, ahol sor kerül a Magyar Innovációs TechShow díjátadójára is.

A 6 napos bemutató során a közönség interaktív bemutatókkal találkozhat, ahol az érdeklődő a különböző területeken használt legérdekesebb 3D nyomtatókat tekintheti meg működés közben és próbálhatja ki maga a 3D tervezés és nyomtatás technikáját (arc-scanner, 3D tervezés, nyomtatás, a Leopoly szoftver tesztelése). Emellett az ingyenes kiállításon a látogatók megtekinthetik a 3D nyomtatással készült tárgyakat és a technológia jövőbeni felhasználási lehetőségei, valamint a betérők részt vehetnek a 3D nyomtatással foglakozó meet-up-okon, előadásokon, ahol elismert hazai szakemberek vitatják meg a 3D nyomtatás jelenlegi és jövőbeni lehetőségeit, elterjedésének várható technológiai, kulturális, társadalmi, jogi és gazdasági hatásait.

A programokon és a kiállításon a részvétel díjtalan. További információ a rendezvény Facebook oldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.