Hirdetés

Egy jóslat valóra vált



|

Bő három hónappal ezelőtt hírül adtuk, hogy a korábban kizárólag OEM gyártóként üzemelő Foxconn az alaplapok után a grafikus kártyák piacát is megszállja végfelhasználóknak szánt termékeivel. A hír valóra vált.

Hirdetés

A RoHS szabványnak megfelelő Foxconn grafikus kártyák kínálata lefedi a piaci igények legnagyobb részét – tehát a belépő szinttől kedzve a csúcskategóriáig mindenki megtaállhatja a számára megfelelő ár/teljesítményt kínáló VGA kártyát.


A korábbi híradás szerint a Foxconn nem csak az NVidia, hanem ATI kártyákat is készít majd. A jelenlegi állás – miszerint a kínálatban 14 darab NVidia alapú kártya és ezzel szemben nulla darab ATI magos kártya található – azonban arra enged következtetni, hogy a Foxconn elkötelezte magát az NVidia mellett.





A cég csúcskategóriás grafikus vezérlője az Nvidia GeForce 7950GX2 alapokra épült FV-N795M4D2-OD, mely egy az egyben megegyezik a PC World oldalain már bemutatott referencia NVidia 7950GX2-vel, tehát a Foxconn ezen kártyája is kitűnő alapot szolgáltat a Quad-SLI konfigurációk építésére.



A FV-N79GM3D2-HP és FV-N79GM2D2-HP a legjobb példa arra, hogy a Foxconn képes felvenni a tempót a többi gyártóval – a két kártya ugyanis a frissen megjelent 7950GT magra épül, utóbbi csak 256 megabájt memóriával. A kártyák teljeskörű HDCP kompatibilitást élveznek.



Kissé merész vállalkozásnak tűnik a gyártó részéről, hogy középkategóriás kártyáinak doboza piros és fekete szíekben pompázik, ezáltal kissé ATI-s kinézetet kölcsönözve nekik. A GeForce 7600GT, 7600GS és 7300GT kártyákat erről a csomagolásról biztosan megismerjük.





Végül a belépőszinten négy kártyát találunk majd. A Geforce 7300LE-t és Geforce 7100GS-t köré épülő kártyák 128- illetve 256 MB memóriával kerülnek forgalomba.

Reméljük hamarosan itthon is beszerezhetjük a Foxconn új termékcsaládját, hiszen a kártyák a tegnapi naptól fogva hivatalosan is megvásárolhatók.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.