Hirdetés

Egyben SSD és merevlemez a WD háttértára



|

[Frissítve] Nem hibrid meghajtóról van szó, a kettő rész közt nincs átjárás.

Hirdetés

A számítógépbe háttértárat vásárolni kívánók meglehetősen kellemetlen helyzetben vannak, hiszen az elfogadható minőségű és kapacitású SSD-k továbbra is meglehetősen drágák, míg a merevlemezek kiváló ár/kapacitás arányuk ellenére tipikusan nem villámgyorsak.

Hirdetés


Köztes megoldásként természetesen lehet venni egy kisebb SSD-t az operációs rendszernek és programoknak, továbbá egy nagy kapacitású merevlemezt az adatoknak, jelenleg így lehet a legtöbbet kihozni a nehezen megkeresett fizetésből. Ezen utat választók talán örömére a Western Digital ma bejelentette a Black^2 névre hallgató meghajtóját, amely egyben 120 GB-os SSD és 1 terabájtos HDD.


Fontos megemlíteni, hogy nem hibrid eszközről van szó: noha a 2,5 colos egységet egyetlen – optimális esetben SATA3 – portba kell bekötni, ám a Windows (XP+) két különálló meghajtóként fogja felismerni, mintha fizikailag két eszközről lenne szó. Egyelőre nem világos, hogy Linuxszal használható-e az eszköz, de Mac OS X alatt egyelőre biztosan nem működőképes az egység.


Sajnos a Western Digital nem árult el sokat a sebességéről, de az SSD részének belső olvasási és írási sebességei elméletileg 300 / 140 MBps. Az 5 éves garanciájú termék 299 dolláros (~66 ezer forintos) áron került piacra.


Frissítés: a Western Digital weboldalának releváns kérdések-válaszok szekciója szerint az operációs rendszerek alapértelmezetten csak a meghajtó SSD részét látják. A merevlemez „feloldásához” telepíteni kell egy meghajtószoftvert, amely csak XP vagy újabb Windows rendszerekre érhető el. A termék dobozában található egy SATA → USB adapter.


(Forrás: Western Digital)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.