Hirdetés

El lehet felejteni az AMD csúcsprocesszorát



|

Valószínűleg OEM számítógépekben sem lesz széles körben elérhető az 5 gigahertzes CPU.

Hirdetés

A múlt heti Electronic Entertainment Arts kiállításon az AMD meglehetősen nagy sajtóvisszhangot kiváltva bejelentette az FX processzorcsaládjának két legerősebb tagját, a nyolc darab Piledriver magot tartalmazó egységek gyárilag 4.7–5.0 és 4.4–4.7 gigahertzes órajeleken járnak.


Az izgalmasnak tűnő CPU-król nem sok mindent árult el a gyártó, ugyanis a 220 wattos TDP-jük miatt elsősorban PC-gyártóknak lettek tervezve, bár a cég eddig hivatalosan nem zárta ki a bolti forgalmazás lehetőségét. Ettől függetlenül a processzorok szinte garantáltan nem kellenek majd senkinek sem, ugyanis a PC SuperStore rendszerintegrátor leleplezte az elképesztő áraikat.


A friss információk alapján az FX-9590 és FX-9370 processzorokat ilyen sorrendben jelenleg 920 / 576 dollárért, azaz körülbelül 202 / 126 ezer forintért árulja OEM partnereinek az AMD. Az 344 dolláros árrés döbbenetes annak fényében, hogy a két központi egység csak az üzemi frekvenciában tér el, az erősebbik 300 MHz-el jár magasabb órajelen.


Mindez igazából lényegtelen, hiszen ezen ellenértékek szimplán veszettül magasak, ráadásul az egységek valószínűleg nem képesek túlteljesíteni az Intel hasonló árfekvésű, ám szignifikánsan kevesebbet fogyasztó Core i7-es ellenlábasait. Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az AMD szimpla sajtós fogásként vetette be a központi egységeket, eladni valójában nem is kíván belőlük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.