Hirdetés

Eladó a Samsung merevlemez-divíziója - a Seagate lehet a befutó



|

A Samsung megszabadulna a merevlemez-divíziójától, a Seagate lecsaphat rá.

Hirdetés

Több forrás is tényként kezeli, hogy a dél-koreai Samsung Electronics úgy határozott, eladja merevlemez-divízióját, és a jövőben más tárolóeszközökre koncentrál, mint például a NAND Flash, amelyben a jövőt látják; illetve elemzők szerint is robbanás előtt áll az SSD-meghajtók piaca.

 

A Samsung annak ellenére, hogy HDD-gyára veszteségesen működik, valamivel több mint 10 százalékos piaci részesedést szerzett a tavalyi utolsó negyedévben az iparágban. A tervek szerint a divíziót 1-1,5 milliárd amerikai dollárért értékesíthetik. Az egyetlen lehetséges vevő a Seagate, amelynek égető szüksége lehet a Samsung HDD-ágazatára. Mint ismert, a Western Digital az elmúlt időszakban hosszú idő után letaszította a piacvezető helyéről a Seagate-et, majd felvásárolta a Hitachi GST-t, ezzel gyakorlatilag letarolta a HDD-piacot.

 

Amennyiben az üzlet létrejön a Samsung és a Seagate között, a merevlemezek piacán már csupán három meghatározó szereplő marad: az újdonsült piacvezető Western Digital, illetve a második helyre visszaszorult Seagate és a viszonylag kis piaci részesedéssel bíró Toshiba. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.