Hirdetés

Eldől a Blu-ray - HD DVD csata?



|

A számítógép piac adhatja a végső lökést az optikai gigászok csatájában

Hirdetés

Az egyaránt főleg szórakoztató-elektronikai célokat szolgáló Blu-ray és HD DVD között sokan technológiai illetve gyártástechnológiai érveket hoznának fel elsősorban, valószínűleg mégsem ez dönti majd el a csatát. A Blu-ray nagyobb, 25-50 gigabájtos kapacitása és a HD DVD könnyebben bevezethető tömeggyártása semmi az üzleti érdekekhez, különösen a pécés érdekekhez képest, ahogy ezt például Howard Lockernek, a Lenovo technológiai-fejlesztési igazgatójának témába vágó szavai is sejtetik:

"Az új-generációs lemezek lejátszására alkalmas készülékek három legnagyobb beszállítója a PC ipar, a szórakoztató-elektronikai ipar és a játékkonzol gyártók lesznek", nyilatkozta Locker. "Ha megnézzük a volumeneket, a PC ipar most több mint a felét teszi ki a teljes mennyiségnek, így nagy beleszólása lesz abba, hogy ki is nyer majd."

Akárhogy is, egyelőre a legtöbb PC gyártó megtagadja a határozott állásfoglalást. Maga a Lenovo is egy kényelmes "majd meglátjuk" hozzáállást vett fel: mindkét táborban megvetette a lábát, de nem kötelezte el magát. Vannak akik már igen: a Dell a Blu-ray mellett tette le a voksát, míg a HP mindkét formátumot felvállalta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.