Hirdetés

Elképesztő dologra képes a HoloLens



|

A Holoportation tulajdonképpen egy virtuális teleportációs rendszer.

Hirdetés

Ugyan a tudósok dolgoznak a valós teleportáción, a technológia az élő emberekkel kapcsolatban valószínűleg mindig csak egy álom marad. A Microsoft viszont mutatott valami mást: a virtuális teleportációs rendszert. 

Hirdetés

A Holoportation segítségével olyan, mintha két ember ugyanabban a szobában lenne még akkor is, ha valójában ezer kilométer távolságra tartózkodnak egymástól. 

A technológia a Microsoft HoloLens szemüvege mellett 3D-s kamerákat használ. Az első demó nagyon ígéretes, de azért vannak gyenge pontok. 

A Holoportation egyik problémája az, hogy a HoloLens fejlesztői csomagja önmagában is 3000 dollár, ehhez pedig még a 3D-s kamerák is kellenek. 

Szintén gondot okozhat, hogy a HoloLens látószöge sokkal korlátozottabb, mint a VR-headseteké. 

A kezdeti nehézségek ellenére a bemutató remekül mutatja a kiterjesztett valóságban és a HoloLensben rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.