Hirdetés

Elkerüli a boltokat egy kiváló videokártya



|

A Triplex egyslotos, külső tápellátást nem igényló Radeon HD 7850-et mutatott be.

Hirdetés

Tegnap a TechPowerUp munkatársai a tajvani Computex kiállításon rendhagyó grafikus kártyára figyeltek fel, a Triplex nevű gyártó Radeon HD 7850-es terméke ugyanis nem csak hogy egyetlen slotot foglal el a számítógépházban (ilyen modellt korábban a szintén kínai AFOX is jelentett be), hanem külső tápellátást sem igényel.


Utóbbi meglehetősen nagy szó, ráadásul a Triplex tájékoztatása szerint egy teljesen referencia HD 7850-esről van szó, azaz fogyasztásának csökkentése érdekében a mérnökök nem butították le a kártyát. Az 1024 stream processzort felvonultató termék GPU-jának órajele 860 MHz, a 2 GB GDDR5-ös memóriája pedig effektíve 4,8 GHz-es frekvencián üzemel.


A jelenlegi játékok többnyire maximum minőségi beállítások melletti futtatására is alkalmas kártya egyetlen elkeserítő bökkenője, hogy a Triplex szerint csak OEM-ek számára lesz elérhető, a vállalat önmagában nem kívánja forgalomba hozni. A nyilvánvalón túl ezzel annyi probléma akad, hogy a PC-gyártók számára már elérhetőek a HD 8000 szériás Radeonok is, így vélhetően már csak a típusjelzés miatt is azokat fogják beépíteni a számítógépeikbe – némi túlzással valószínűleg két kézen meg lehet majd számolni azokat, akikhez eljut a Triplex terméke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.