Hirdetés

Elkészült a világ első 3D-nyomtatott irodaépülete



|

17 nap alatt, ipari 3D-nyomtatóval húzták fel az irodaépületet.

Hirdetés

Nem kétséges, hogy a 3D-s nyomtatás előtt nagy jövő áll, és nem csak a fogyasztói termékek gyártása kapcsán. Az építőipar is sokat profitálhat belőle. 

Hirdetés

Mindezt jól jelzi, hogy Dubai a Jövő Múzeuma projekt keretében előállt a világ első 3D-nyomtatott irodaépületével

Erről először 2015. júniusában adtak hírt - amikor eldöntötték a megépítését, akkor az volt a cél, hogy megmutassák az ország elkötelezettségét az innováció és a jövő irányában, továbbá reklámozzák magukat, mint piacvezető régiót a 3D-s nyomtatásban. 

Az ipari 3D-s nyomtató egy speciális cementkeverékkel dolgozott, rétegenként építve a házat. Összesen 17 napba és 140 000 dollárba került a folyamat, majd következtek a belső és a külső dizájnmunkálatok. 

Az építés során egy ember felügyelte a 3D-s nyomtatót, hét pedig a komponensek helyszíni telepítését végezte. 10 villanyszerelő és néhány további szakember gondoskodott a mérnöki feladatokról. A munkásokra fordított költségeket összesen 50 százalékkal tudták csökkenteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.