Hirdetés

Elkészült az első P55-ös Mini-ITX alaplap



|

A DFI elkészítette a Világ első LGA-1156 foglalattal ellátott mini-iTX alaplapját.

Hirdetés

A mindössze 6,7×6,7 hüvelykes "apróság" a foglalat típusából adódóan természetesen az Intel P55 PCH lapkakészletére épül, tehát a szolgáltatások szinte teljesen megegyeznek a normál ATX méretű P55-ös alaplapokkal, ráadásul a tápellátó áramkör is hat fázisból áll. A LOTES által készített CPU foglalat mellé két darab DDR3-as memóriafoglalat került -- tehát ennek hála a kétcsatornás memóriatámogatásról sem kell lemondaniuk a vásárlóknak -- valamint ezt egészíti ki a három belső SATA-2 csatlakozósor, illetve egy eSATA csatlakozó.

 

dfi_mini_itx_k.jpg

 

 Kép: clunk.org.uk


A 8-csatornás HD Audio lapkán felül (melyhez az analógon felül Coax és optikai S/PDIF kimenet is társul) gigabites Ethernet vezérlő, valamint négy darab integrált USB 2.0 aljzat is helyet kapott az alaplapon, mely megduplázható, ha az alaplapi USB kivezetéseket is tudjuk használni. Az alaplap kis méretéből adódóan csak egyetlen PCI-Express x16 foglalat kapott helyet az alaplapon, amire mindenképpen szükség lesz, hiszen a P55-ös lapkakészletben nincs integrált grafikus vezérlő. 

A DFI MI P55-T36 alaplap áráról nem állnak rendelkezésre információk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.