Hirdetés

Elon Musk már jövőre elkezdené a humanoid robotok gyártását



|

Musk egy ideje már foglalkozik a humanoid segítők kifejlesztésével, elmondása szerint pedig akár már jövőre beindulhat az első széria gyártása.

Hirdetés

Elon Musk tavaly mutatta be először a humanoid robot projektjét és bár akkor még távoli sci-fi vívmánynak tűnt, a vállalkozó a minap egy megnyitó ünnepségen arról beszélt, hogy ha minden jól megy, akkor már jövőre elkezdhetik gyártani az első sorozatot.

Musk a Tesla legújabb, texasi gyárának megnyitóján leplezte le a terveit és elárulta, hogy az Optimus névre keresztelt robot minden olyan munkát el fog végezni, amit az emberek nem akarnak, az pedig, hogy kereskedelmi forgalomba kerül, még a gyártó elektromos autóinál is nagyobb mértékben fogja átformálni az egész világot.

Hirdetés

Viszont hiába a forradalmi hangulatkeltés, a színpadon megjelenő Optimus modell továbbra sem volt működő prototípus, ez az ellentmondás pedig bevonzotta a kétkedő szakembereket is, köztük Gary Marcus MI-kutatót, aki szerint teljesen irreális, hogy ez jövőre mindent tudjon, amit Musk megígért:

"A Tesla még több éves fáradozás után sem tudott megbízhatóan megoldani egyetlen problémát (a vezetést), szóval azt állítani, hogy egy egyelőre be nem mutatott robot minden emberi feladatottal meg fog birkózni egy-két éven belül, egészen abszurd."

Valóban nem túl meggyőző eddig az Optimus marketingkampánya, és persze nem ez lenne az első eset, hogy Musk idejekorán jelent be termékeket (gondoljunk csak a robotaxira vagy a Solar Roof napelem panelekre), hogy showműsort csináljon és fellelkesítse mind a befektetőket, mind pedig a vásárlókat. Elég valószínű, hogy most is csak erről van szó, de ettől függetlenül azért kíváncsian várjuk, hátha ezúttal valóban meglep minket egy merész húzásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.