Hirdetés

Előrendelhető a linuxos kézikonzol



|

Több konzolhoz is tartalmaz emulátort a DragonBox Pyra.

Hirdetés

A DragonBox Pyra egy olyan kézikonzol, amelyet egy speciális célközönségnek szánnak. A gép alapból képes futtatni az asztali linuxos alkalmazásokat, de emulátora is van több játékkonzolhoz. 

Hirdetés

Mindennek hála a PlayStation 1-re, a PlayStation Portable-re, a Nintendo 64-re és a Gameboy DS-re írt címeket is tudja futtatni, és néhány év fejlesztés után most végre előrendelhető

Egyelőre egy 290 eurós kupont lehet venni, ami beleszámít majd a végső vételárba - ez ugyanis nem derült még ki. 

Az ár soknak tűnik, ráadásul a hardver nem is trendi. Ugyanakkor sokba kerül legyártani, főleg az első pár darabot. A fejlesztők célja egyelőre a 200-as darabszám. Ha tudni lehetne, hogy lenne piaca tízezernyinek is, akkor biztosan olcsóbb lenne. 

A prototípusból 1400 euróért mindenesetre már most lehet kérni, novemberben ki is szállítják. Csak 18 lesz, amiből 10 a fejlesztőkhöz kerül. 

Belül egyébként egy TI OMAP 5432 CPU, 2 GB RAM és egy 5 hüvelykes, 1280 x 720-as kijelző található. Van két SDXC és egy microSD kártyaolvasó, microUSB 3.0-ás OTG port, és rendes USB 3.0 és 2.0 portok. Az akku 6000 mAh-s, és microHDMI-vel külső kijelző is csatlakoztatható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.