Hirdetés

Első tesztek az Intel Penrynről



|

Megjelentek az Intel új négymagos processzorának első eredményei.

Hirdetés

A Penryn első és legnagyobb újítása a gyártástechnológia áthelyezése 45 nanométeresre: ennek köszönhetően az új magok alacsonyabb fogyasztással és hőtermeléssel rendelkeznek, még az amúgy sem túl forrófejű Core 2 sorozathoz képest is. Fontos újítás még a másodszintű (L2) gyorsítótár méretének megnövelése, amely két magonként hat megabájtra nőtt az eddigi négyhez képest. Fontos továbbá megjegyezni, hogy ez már 16 utas helyett 24 bites típus, ami miatt az esetek nagy részében alacsonyabb késleltetéssel számolhatunk.

 

penryn_wafer_idf.jpg

 

Az Intel a Penrynnel vezeti be SSE utasításkészletének negyedik generációját, amely bizonyos alkalmazások futtatása közben - amilyen például a videokódolás - akár 110 százalékos teljesítménynövekedést is hozhat. A DailyTech munkatársainak előzetes mérései szerint ez az érték valós. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően azonos órajelekkel - és természetesen azonos FSB-sebességekkel - a négymagos Penryn körülbelül 8 százalékkal gyorsabb, mint elődje, a jelenlegi Core 2 Quadokban helyet foglaló Kentsfield.

 

penryn_die_photo_300_1.jpg

 

Az árazásról egyelőre nincs konkrét információ, csak úgy, mint az AMD natív négymagosának, a Barcelonának viszonylagos teljesítményéről sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.