Hirdetés

Emberméretű routerrel támad az ASUS



|

A ROG Rapture család legújabb tagja a hardcore gamereket veszi célba, nagyon jól is néz ki, de egy fél asztalt simán elfoglal.

Hirdetés

A 2022-es gamescom előestéjén több izgalmas dologról is lerántotta a leplet az ASUS, legyen szó alaplapokról vagy épp monitorokról. A ROG hatalmas, pókra emlékeztető routerei az elmúlt években is a gamerek kedvencei közé tartoztak, a most bemutatott darabok pedig még magasabb szinte emelik az otthoni hálózatkezelést.

Hirdetés

ROG Rapture GT-AXE16000

A most bemutatott szörnyeteg a világ első quad-band Wi-Fi 6E gaming routere, ami 2 GHz-es, négymagos, 64-bites processzorral és a Broadcom új generációs Wi-Fi chipsetjének legerősebb darabjával debütál. Az ASUS RangeBoos Plus technológiának köszönhetően a gyártó szerint akár egy 500 négyzetméteres területet is simán lefed, és egy dedikált 6 GHz-es csatornán kommunikál a Wi-Fi 6 képes eszközökkel, hogy az általuk használt hálózatot ne lassítsák le a régebbi kütyük. 

A 4 gigabites LAN port mellé 2 10 gigabites portot is kapunk, így a NAS-unkkal is villámgyorsan kommunikálhatunk, a 2,5 Gbps-es WAN port pedig a link aggregációt és a terhelés-elosztást szolgálja. Így minden eszközünkből a lehető legtöbbet hozhatjuk ki akkor is, ha egyszerre több helyen van szükség a villámgyors és hibátlan kapcsolatra.

ROG Rapture GT6

A Rapture GT6 pedig egy tri-band mesh-rendszer, szintén kifejezetten a gamerek igényeire szabva. A fekete és hófehér (pontosabban holdfény fehér) színben is kapható csomag sávszélességének elméleti maximuma 10 Gbps, köszönhetően a 2,4 GHz-es melletti két 5 GHz-es sávnak. A 9 "okos antenna" minimalizálja a hálózati vakfoltokat.

A routerek nemcsak szupergyorsak, de mutatósak is: a előlapon pirosan világít a ROG logó, a ház tetején és alján pedig egy-egy ventilátort is elhelyeztek, amik közvetlenül hűtik a mellettük elhelyezett hűtőbordákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.