Hirdetés

Engedélyezték a Kodak szabadalmainak kiárusítását



|

Az Egyesült Államok csődbírósága jóváhagyta a Kodak 1100 szabadalmának értékesítését. A szabadalmakat az Apple, a Google és még néhány további technológiai cég vásárolhatja fel - ráadásul valós értékük töredékéért.

Hirdetés

Ali egy évvel azután, hogy a nyomtatási és képkezelési technológiák értékesítésével foglalkozó óriáscég, a Kodak csődvédelmet kért az amerikai hatóságoktól, az illetékes bíróság jóváhagyta a vállalat több mint 1100 szabadalmat tartalmazó portfóliójának értékesítését. A szabadalmakra több IT-vállalat is lecsapott, köztük az Apple, a Google és a Microsoft.

 

A szabadalomcsomag értékét nagyjából 2-2,5 milliárd dollárra taksálják a szakemberek, ám végül alig 525 millió dollárért vásárolta fel őket az Intellectual Ventures, amely továbblicenceli őket az Apple-nek, a Research in Motion-nak, a Facebooknak, Google-nek, a HTC-nek, az Adobe-nak és még számos technológiai cégnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.