Hirdetés

Epson L200



|

Mostanában nem divat puritán jellegű nyomtatókat tervezni, de az Epson L200 éppen ezt a vonalat éleszti újra.

Hirdetés

Egy abszolút alap multifunkciós printerrel van dolgunk szerény kivitelezéssel, ami a másolás, szkennelés és nyomtatás mellett semmi extrát nem kínál. Nyomatminősége tintasugaras viszonylatban jó, négy alapszínből is kifejezetten szép fotókat készít, viszont az átlagnál lényegesen lassúbb, egy 10×15 centiméteres fotóhoz mintegy két percre volt szüksége, tíz oldalas monokróm szövegdokumentumunkat pedig 3 perc 22 másodperc alatt vetette papírra.



Nem adják ingyen, de a magas ár miatt mégsem hördültünk fel, ugyanis az L200 a gyártó ultranagy kapacitású termékcsaládjának  multifunkciós tagja. Hosszú távon igen jól járhatnak az L200-zal azok, akik valóban jelentős mennyiségben nyomtatnak és fontos számukra az alacsony oldalköltség.

A hatvanezer forintos ár magában foglal egy teljes CMYK óriástöltet (70 milliliteres tankok) mellett még két kiegészítő fekete patront is, így elvileg 8000 mono és 6500 színes oldalig hosszú hónapokra biztosítva van az üzemanyag. A kalkulált költség így 0,5 Ft fekete-fehér, 1,2 Ft színes oldalra vetítve (az extrém kapacitások miatt ugyan ISO mintákkal, de nem pontosan ISO eljárással mérte a patronok kiadósságát a gyártó).


Hangsúlyozandó, hogy bár hihetetlenül olcsón képes üzemelni az L200, de a jelentős induló összeget nem kerülhetjük ki, ha tehát valóban pár oldalt nyomtatunk havonta, akkor egy kisebb, olcsó tintasugaras modellel jobban járunk. Ha viszont van mit nyomtatnunk és messze az olcsóbb lézeres nyomtatók kontója alatt akarunk üzemelni, akkor messzemenően megéri ezt választani, hisz igazi költségtizedelő az L200.

 



Adatok:

- Négyszínű tintasugaras nyomtató
- Epson Micro Piezo nyomtatófej
- 5760×1440 dpi felbontás
- 4 pl cseppméret (minimum)
- ultranagy kapacitású tintapatronok
- 100 lapos álló tálca
- 600×1200 dpi-s szkenner, másolás
- Forgalmazó: Epson Europe B.V.
- Ár: 94 990 Ft
- Web: epson.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.