Hirdetés

Év végére megfizethetőek lehetnek az SSD-k



|

Az egy gigabájtnyi tárterület ára 1 dollár alá csökkenhet az idei év végére.

Hirdetés

A NAND Flash memóriára építő adattárolók továbbra is jóval drágábban szerezhetőek be, mint a hagyományos merevlemezek. Régóta hallani, hogy az SSD-k jóval olcsóbbak lesznek - a kérdést ezúttal a DRAMeXchange elemzői vizsgálták meg.

 

A felmérés eredményei egészen biztatóak, ugyanis ha számítások pontosak, akkor az idei év második felében már megfizethetőek lesznek az SSD-meghajtók. Egy gigabájtnyi tárterület ára 1 dollár alá csökkenhet az év végére.

 

 

Az árcsökkenést a felhasználók mellett a gyártók is várják, hiszen így a 128 gigabájtos SSD-kapacitás válhat az átlaggá, emellett pedig az ultrabookok ára is csökkenhet az olcsóbb SSD-k miatt.

 

A piac egyik legnagyobb szereplője, az OCZ, TLC típusú SSD-kkel próbál tovább faragni az árakon, az Intel pedig egy 20nm-es MLC NAND lapkákkal felvértezett sorozattal. Összehasonlításképp a fenti egy dolláros árhoz, jelenleg egy gigabájtnyi tárhely valamivel több mint 2 dollárba kerül SSD-k esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.