Hirdetés

Extrém Corsair USB kulcsok



|

A Corsair Padlock és Survivor pendriveok közös tulajdonsága a biztonság, noha ezt más-más megközelítésben valósítják meg.

Hirdetés

A Corsairnél minden bizonnyal paranoiások a fejlesztők, vagy csak szimplán figyelembe vették az extrém igényeket támasztó felhasználók kéréseit is. Bármi legyen az igazság, a két USB kulcs már önmagában extrém, tehát már csak azért is érdemes a megvásárlásukon elgondolkozni.

 

 

corsair_1_1.jpg

 

 

A Survivor – avagy túlélő – fantázianevű USB kulcs lényegi részét egy gumiszigeteléssel ellátott csavaros kupakkal lezárható fémhengerbe burkolták, lényegében egy teljes mértékben por-, víz- és ütésálló konstrukciót alakítva ki ezzel a módszerrel. Masszivitásából ítélve a Survivor valószínűleg egy atomkatasztrófát is túlélne, de meg kell említenünk, hogy éppen ennek okán az eszköz mérete és súlya picit meghaladja az átlagos USB kulcsokét, viszont 32 gigabájtos tárkapacitással is megvásárolhatjuk.

 

 

corsair_2_k.jpg

 

 

Másik biztonsági funkcióval felvértezett tároló a Corsair Padlock, ami a mobiltelefonoknál használatos PIN-kóddal védhető, hogy adatainkhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá. Öngyújtó formáján túl a pendrive furcsa külsejét a kód beviteléhez szükséges nyomógombok kölcsönzik. A maximul tíz számjegyből álló PIN kód bevitelére öt gomb, és ezeken összesen tíz szám áll rendelkezésünkre. A kód megadása nélkül a pendriveon tárolt adatokhoz nem férhetünk hozzá, illetve a gépből való eltávolítást követően 15 másodperc múlva automatikusan aktiválódik a védelem.

 

 

corsair_3_k.jpg

 

 

A Padlock belsejében egy 3 voltos líthium elem gondoskodik a tápellátásról, ami gyaníthatóan csak a kód beírásához és megváltoztatásához szükséges, a zároláshoz nem. Kíváncsiságból a Padlockot kipróbáltuk volna elem nélkül is, de a rögzítőcsavar eltávolítása látható nyomot hagyott volna maga után, ezért felhagytunk ezzel a kísérlettel.

 

 

corsair_perf_1.png

 

 

Sebesség tekintetében a két USB Flash meghajtó nem mutatott kiugró sebességértéket, ami 32 gigabájtos tárhely esetében már kifogásolható hátrány, 4 gigabájtnál már kevésbé – de talán a mérnökök másképp gondolták.

 

Értékelés:

Corsair Survivor 32GB

Előny: Exkluzív megjelenés, elpusztíthatatlan

Hátrány: Nem elég gyors

 

 

 

Corsair Padlock 4GB

Előny: PIN-kódos adatvédelem

Hátrány: Közepes sebességértékek


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.