Hirdetés

Extrém sebességű Predator GT SSD a Szilícium-völgyből



|

Az Active Media Products legújabb meghajtóját azonban nem csak a másolási és írási sebessége teszi különlegessé.

Hirdetés

A Szilícium-völgy szívében székelő Active Media Products vállalkozás termékeiről eddig nem igazán hallhattunk, ami igen nagy kár, a cég termékportfóliója ugyanis ötletesebbnél-ötletesebb eszközökkel van tele. Elsősorban hordozható USB-s meghajtók képezik a kínálat részét, ám az SSD-meghajtók egyre intenzívebb térnyerése miatt az utóbbi időben több, NAND Flash alapú mini-tárhely is megjelent a gyártó weboldalán. Az EeePC és a Dell Mini 9 netbookok tulajdonosainak érdemes megtekintenie a mini PCIe foglalatba illeszkedő SaberTooth termékcsaládot, melynek leggyorsabb tagja a gépekbe szerelt gyári meghajtóhoz képest akár ötször gyorsabb adatátvitelre is képes lehet.


Jelen hírünk tárgya azonban nem egy újabb netbookos memória-alapú gyorstár, hanem egy olyan fejlesztés, amelyet noteszgépbe vagy asztali PC-be is beszerelhetünk. A Predator GT az SSD-kre jellemző 2,5 hüvelykes méretben kerül le a gyártósorról, a mellékelt 3,5 hüvelykes beépítőkeret jóvoltából azonban egy átlagos ATX számítógépházba is könnyedén becsavarozható válik. A kényelmes szerelhetőség azonban csak a kezdet, a fém testen belül a felső-kategóriás SSD-meghajtókra jellemző technika lapul.

 

amp_predator_gt_2.jpg
 

 


A 64 és 128 gigabájtos méretű Predator GT vezérlőlapkájának típusáról nincs információnk, csupán annyi derült ki róla, hogy nyolccsatornás adatátvitelre képes, illetve egy 128 megabájtos ideiglenes gyorsítótár is kapcsolódik hozzá, mely vélhetően az ún. wear leveling technológia hatékonyságát növeli. Az eszköz maximális olvasási sebessége 220 megabájt/másodperc, írni pedig a meghajtó méretétől függően 120 (64 GB) vagy 200 (128 GB) megabájt/másodperccel tud. A hivatalosan közölt hozzáférési idő mindössze 0,1 milliszekundum. A Predator GT natívan támogatja az NCQ technológiát, amely összesen 32 parancsot képes sorba állítani.

 

amp_predator_gt.jpg
 

 


A SATA 3.0 Gbps csatolófelületen keresztül kommunikáló Predator GT maximális fogyasztása írás alatt mindössze 1,22 W, olvasásnál pedig épp hogy meghaladja a fél wattot. Üresjáratban mintha nem is üzemelne a meghajtó, a 0,15 wattot akár mérési hibának is nevezhetnénk. A két meghibásodás között eltelt időt 1 millió órában, míg az írási/törlési ciklusok számát 100000-ben határozta meg az AMP.


A 64 és 128 GB-os Predator GT az Amazonhoz hasonló nagyobb online áruházakban már rendelhető, a kisebbik modell 199 dollárba, míg a nagyobb és sebesebb változat 369 dollárba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.