Hirdetés

Ezekre a drónokra lehet számítani idén



|

Megmutatjuk, hogy melyek a legérdekesebb quadrocopterek 2015-ben.

Hirdetés

A drónok piacán ma már meglehetősen széles kínálatból lehet válogatni: van, amelyik csak játszani jó, akad, amelyik tenyérméretű, de szelfizésre lett kitalálva, és olyan is van, ami nagyobb, és 4K-s videót vesz fel. A Kickstarteren és az Indiegogón ráadásul menetrend szerint jönnek az újabb és újabb modellek, kiegészítve az olyan nagy gyártók quadrocoptereit, mint a DJI, a 3D Robotics vagy a Parrot. Mik lesznek a slágerek idén? Mutatjuk a legérdekesebbeket. 

Hirdetés

 

DJI Phantom 3

A legújabb Phantom Pro és Advanced kiadásokban létezik. Az előbbire egy 4K-s, az utóbbira csak egy full HD-s fényképező került. Bár külsőre nincs különbség az elődökhöz képest, a Phantom 3 az új érzékelőinek hála GPS-jel nélkül képes egy helyben lebegni, és 720p-s videót streamelni a YouTube-ra. Az ára 999 és 1259 dollár. 

 

Kívül nem változott

 

3D Robotics Solo

Aki egy GoPro-drónt szeretne, az a Solóval jár hozzá a legközelebb. A drón és a vezérlője a GoPro csapatával együttműködésben készült el, és a repülés közbeni kameravezérlésen felül HD-s streaming is van a mobileszközökre. Júniusban és júliusban jelenik meg a piacon, 999 dolláros áron. 

 

Benne van a GoPro keze

 

CyPhy LVL 1

A LVL 1 hexacopter Helen Greinertől származik, aki az iRobot társalapítója. A drón könnyen irányítható, akár simításokkal egy mobilon, de teljesen önálló repülésre is képes. Az úgynevezett geofence funkció az egyik legérdekesebb mutatványa az eszköznek: egy okostelefont használva kijelölhetünk egy határt, amin nem megy túl a drón. A megjelenés jövő februárra várható, akkor már integrált, full HD-s kamerával. Jelenleg 495 dollárért rendelhető elő. 

 

Hexacopter

 

Sprite

A Sprite-ot úgy tervezték, hogy a többi drónhoz képest könnyebben hordozható és strapabíróbb is legyen. A víz-és ütésálló ház mellé csukódnak le a propellerek, így egy táskában is könnyen szállítható a gombnyomásra teljesen önállóan működő eszköz. Az okostelefon vagy tablet nem feltétele a használatnak, az útvonal a 3D Robotics Mission Planner alkalmazásával PC-n, Androidon pedig a Droid Plannerrel is programozható. A Sprite-ot bárhol le lehet tenni, landoláskor ugyanis egy fék leállítja a rotorokat, és biztonságosan ér földet a drón. Jelenleg 799 dollárba kerül, és várhatóan decemberben jelenik meg. 

 

Kompakt

 

Lily Camera

A kompakt és könnyű Lily Camera drónt csak el kell dobni a levegőben, és a propellerek indítása után már megy is. Ezután GPS és tárgykövetés segítségével képes utánunk jönni, és akár vérbeli szelfidrónként üzemelni. Csak jövő februárban jelenik meg, 999 dolláros vételár mellett. Egy darabig féláron is elő lehetett rendelni, kedvcsinálóként. 

 

El kell dobni, és követ

 

Ti milyen drónt választanátok magatoknak?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.