Hirdetés

Fényképezők Full HD videóval, 3D-vel vagy épp iránytűvel



|

A Panasonic kompakt fényképezőgép különlegességei itthon is kaphatóak lesznek.

Hirdetés

Tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján számos újdonságot mutatott be a Panasonic a hazai partnereknek, újságíróknak. Az egyik jelentős téma a fényképezőgépeké volt, ahol idén, itthon is kapható több különlegességgel is szolgál majd a gyártó.

 

A sikeres TZ kompaktgép sorozat legerősebb tagja idén a DMC-TZ20 lesz, melyben 14 megapixeles MOS szenzor dolgozik, 16-szoros zoomra képes, nagy látószögű (24 milliméteresnek megfelelő) fix objektívvel. Kis mérete ellenére Full HD (AVCHD) videofelvételre képes a készülék 50i módban, melyhez sztereo zoom mikrofonnal rögzít hangot. Kategóriájában figyelemre méltó sorozatfelvétel lehetőséggel látták el, másodpercenként 10 teljes felbontású állókép exponálására képes. Csökkentett, 3,5 megapixeles felbontás mellett elektronikus zárral 60 állókép rögzítésére is képes (elektronikus zárral). Akárcsak az előző évi TZ10-ből, ebből a modellből sem hiányoznak a manuális üzemmódok és a GPS sem, minden fotó tartalmazza EXIF bejegyzései között a földrajzi koordinátákat is. 203 ország területén mintegy egymillió lokációs bejegyzést tartalmaz a készülék. A kezelést segíti a 460 000 képpontos érintőképernyő is.

Különlegesség az egy lencserendszerrel biztosított 3D fotózás, amivel statikus témákat rögzíthetünk mélységérzettel kiegészítve. A sztereoszkopikus hatáshoz két, egymástól szemtengely távolságnyira készített képre van szükség, ezt a panoráma fotózáshoz hasonló pásztázással biztosíthatjuk, minek során 20 gyorsfelvételből választja ki a kamera a két megfelelőt. (A már tesztelt Panasonic HDC-SDT750 3D kamera sztereo előtét lencsével oldja meg a problémát.) A 3D felvételek SD/HC/XC kártyáról visszanézhetők a kompatibilis Panasonic Viera televíziókon. 

 

Az FT sorozat új tagja a a DMC-FT3, melyet kifejezetten kültéri használatra terveztek. Az erős gépház ellenáll két méteres zuhanásnak is és 12 méteres mélységig vízálló. Rejtett optikát tartalmaz, 28 milliméteres látószöggel, mely 4,6× optikai zoomra képes. A 12 megapixeles természetjáró kompaktba GPS modul is került, tartalmaz magasságmérőt és barométert is, utóbbi víz alatt a mélységet is mutatja. Nem mellékes, hogy Full HD (AVCHD) videofelvételre képes, természetesen a víz színe alatt is. 3D felvételre is van mód.

Valamennyi új modell rendelkezik optikai képstabilizátorral, mely az előző generációhoz képest aktív módot is tartalmaz, ami kiküszöbölheti az erősebb kitéréseket, például járás közben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.