Hirdetés

Figyeld háziállatod távolról is



|

Itt a nyár, az utazások ideje. De mi lesz a kedvencekkel?

Hirdetés

Végre összejött minden: a pénz, az idő, a szabadság megszerzése a munkahelyen, kezdődhet a nyaralás! Persze megkérhetjük anyut, a nagyit, vagy a kedves szomszéd nénit, hogy nézzen rá otthon maradó kisállatainkra, etesse, itassa és szeretgesse meg őket mindennap, de aggódó szívünknek ez sem mindig elég.



A Softbank fejlesztése, a Mimamori egy olyan kamera, amely távirányítóval - pontosabban a mobilod segítségével - mozgatható. Egyszóval nem egy hagyományos webkameráról van szó, a számítógépedre kötve, hanem egy attól független eszközről, amely a telefonoddal lesz összeköttetésben.


Az eszköz 35 fokot tud jobbra-balra fordulni, valamint 40 fokot felfelé, és ötöt lefelé billenni. Ha a szoba egyik sarkába helyezed el, átláthatod vele a tér legnagyobb részét. A 300 000 pixeles kamerával egy SMS küldésével állóképet is készíthetsz - a Mimamori ekkor elküldi a telefonodra a rögzített képet. A digitális zoom és a mozgásérzékelő természetesen az eszköz részét képezi, és MicroSD-kártyahely fogadhatja a memóriabővítési kívánságaidat. Hátránya, hogy nincsnek hozzá elemek vagy akkumulátor, így kizárólag a hálózatról vehet energát, muszáj konnektorba dugni. Ez év szeptemberében kerül várhatóan forgalomba, mégpedig két változat: a cicafejre emlékeztető Z001 és a valamivel magasabb Z002-es modell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.