Hirdetés

Folyadékhűtéssel jöhetnek a 130 wattot fogyasztó Sandy Bridge-E processzorok



|

Az Intel a felsőkategóriás Sandy Bridge-E CPU-khoz folyadékhűtéses rendszert mellékelne.

Hirdetés

Az elmúlt napokban már bemutattuk Önöknek az Intel első három darab Sandy Bridge-E processzorát és azok jellemzőit, amelyek már az idén megérkeznek a piacra. Mint az kiderült, a santa clarai cég az említett CPU-k esetében úgy tudta növelni az LGA1366-os modellekhez képest a processzorok teljesítményét, hogy azok fogyasztása továbbra is 130 watt maradt.

 

Szintén újak azok az információk, amelyek az Intel Fejlesztői Fórumán, Pekingben hangzottak el. Benjamin Gould és Dan Ragland tájékoztatása szerint ugyanis az új CPU-k esetében kiemelt lehetőség rejtőzik a teljesítménynövelésben, ezért az Intel úgy gondolja, hogy a közelgő Sandy Bridge-E processzorokhoz vízhűtéses rendszert mellékel (mint például a Corsair H50), a szokásos léghűtés helyett.

 

Kifejezetten ilyen célra használható vízhűtéses eszközökkel jelenleg csak az Asetek és a CoolIT Systems rendelkezik, őket az Intel eddig nem kereste meg. Egyelőre azt sem tudni, pontosan melyik processzorokhoz jár majd a hagyományos helyett vízhűtés, azonban feltételezhetően a két hatmagos, teljesen tuningolható modellhez.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Processzor- és memóriatuningolás

Vízhűtés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.