Hirdetés

Forgatható LCD monitorok



|

Immáron nem csak vízszintesen használhatjuk lapos megjelnítőinket.

Hirdetés

Az LCD kijelzõk ára az utóbbi idõben jelentõsen csökkent, igaz még manapság is jóval drágábbak, mint a CRT társaik. A piaci felmérések szerint a lapos monitorok népszerûsége folyamatosan nõ, és a gyártók közötti versengés is egyre fokozódik. Ezért a cégek megpróbálnak olyan készülékeket kifejleszteni, amelyek valamilyen szempontból több funkcióval és szolgáltatással rendelkeznek, mint a rivális termékek.

 

A Planar a legújabb LCD monitorait úgy alakította ki, hogy ne csak a hagyományos módon legyenek használhatók, hanem 90 fokkal el is lehessen forgatni azokat. Ez a funkció például akkor lehet hasznos, ha a felhasználó szöveget szerkeszt, hiszen az A4 oldal megfelelõ méretarányok mellett látható. A cég szerint az új funkció weboldalak megjelenítésekor is jól kihasználható. Erick Petersen, a Planar egyik vezetõje elmondta, hogy a kijelzõk ideálisak otthoni és irodai felhasználásra is.



A Planar legújabb, PV150 és PV174 típusú monitorai piros, kék, fehér és fekete színben vásárolhatók meg. Az elõbbi modell képernyõjének átmérõje 15 col, és maximálisan az 1024 x 768 pixeles (XGA) felbontást támogatja. A PV174 típusú monitor 17,4 colos képátlóval rendelkezik. Ez a készülék már 1280 x 1024 pixeles (SXGA) felbontást biztosító üzemmódban is használható, és az analóg bemenet mellett egy digitális csatlakozóval is rendelkezik. Mindkét új kijelzõ nagyon jó minõségû, éles megjelenítést biztosít, és nagyobb látószögbõl is megfelelõen alkalmazhatók. A Planar PV150 és PV174 típusú monitorai támogatják az USB interfészt, és beépített hangszórókkal is rendelkeznek.



A Planar új, lapos monitorai hamarosan forgalomba kerülnek. A cég mindegyik készülékére három éves garanciát vállal. Sajnos a PV150 és a PV174 típusú készülékek áráról a cég még nem közölt információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.