Hirdetés

Freecom DVB-T Scart, a „digihíd”



|

Nem kell új síkképernyős tévét venni a digitális átállás miatt, a Freecom univerzális apróságával a probléma áthidalható.

Hirdetés

Kissé előre szaladt a Freecom ezzel a modern kiegészítővel, de belátható időn belül -- a törvényhozási késlekedések miatt lehet, hogy már csak 2009-ben -- itthon is szükség lehet rá. Akárhogy is, ha a kereskedelmi digitális földfelszíni adások beindulnak, akkor újra értelmet nyernek a tetőantennák. Ahol eddig csak 3-4 adó jött be úgy-ahogy, ott az új, DVB-T rendszerű sugárzással akár 30 is fogható lesz majd közel DVD minőségben. Hogy konkrétan mennyi, azt nem lehet tudni, mivel a nagypárti egyeztetések miatt már első lépésében megcsúszott médiatörvény megjelenését követően pályáztathatók csak a frekvencia tartományok. Talán majd egyszer beérjük Európa szerencsésebbik felét...

 

freecomscart1.jpg

 


A Freecom DVB-T Scart az analógról földfelszíni digitális sugárzásra történő átállásra ad megoldást, eléggé univerzálisan. A televízió, vagy akár VHS felvevő, asztali DVD felvevő egyaránt digitális vevővé alakítható segítségével, így elkerülhető DVB-T kompatibilis tévé és felvevő beszerzése. A bővíteni kívánt készülék valamelyik, bemenetként is szolgáló Scart csatlakozójába kell illesztenünk az egységet, csatlakoztatni az infra vevőt illetve a mellékelt botantennát vagy szoba/tetőantennát.

 

 

freecomscart2.jpg

 


Ezek után az illetékes video bemenetet kiválasztva a mellékelt távirányító segítségével, a képernyőmenüben kerestethetjük meg a kívánt -- és helyileg éppen fogható -- digitális tévécsatornákat. Képes a jövőben egyszer majd talán induló HD minőségű adások feldolgozására is. A készülék eléggé hosszú, sok helyet foglalna el a tévé mögött, ezért a csatlakozófejet 90 fokban dönthetőre tervezték, így a helyfoglalás jó esetben minimalizálható. Ára nem éppen eget verő, legalábbis egy plazma vagy LCD tévé ára mellett eltörpül, így a maga idejében az egyik legsokoldalúbban alkalmazható kiegészítő lehet majd.

 

Adatok és értékelés:


Termék: Freecom DVB-T Scart
Forgalmazó: Freecom
Ár: 69 Euro
Web: katt ide

 

Adatok:

  • Scart csatlakozás
  • DVB-T vétel
  • AC3 hang és HD felbontás támogatása
  • Képernyőmenü, távirányító
  • Gyerekzár, EPG, átnevezhető csatornák
  • 35×55×175 milliméteres méretek
  • Botantenna mellékelve

 


Értékelés:
Előny: Bármilyen analóg tévéhez vagy asztali felvevőhöz használható
Hátrány: Sok helyet foglala a tévé mögött
Teljesítmény: 86
Szolgáltatás: 87
Ár/Érték: 85

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.