Hirdetés

Friss monitorokat mutatott be a Samsung - az egyik az újgenerációs konzolokhoz is remekül passzolhat



|

Az Odyssey név alá tartozó újdonságok ráadásul nem hajlított képernyőt kaptak.

Hirdetés

A legtöbb konzolos valószínűleg egy jókora méretű TV-n szokta élvezni kedvenc játékait, de valószínűleg azok tábora is elég népes, akik inkább egy ütősebb monitort preferálnak, hiszen bizonyos helyzetekben még jobb választás is lehet egy ilyesfajta képernyő.

A Samsung nem olyan régen le is leplezte Odyssey brandjének három friss darabját, amelyek között akad egy, amit talán még az újgenerációs konzolokon játszók is hasznosnak találhatnak.

Hirdetés

Specifikációit elnézve a 28 hüvelykes, IPS-es Odyssey G28AG70 ugyanis kiváló választás lehet egy PlayStation 5 vagy Xbox Series X mellé, mivel 4K-s felbontással rendelkezik, a HDMI 2.1-es csatlakozónak hála pedig natívan képes hozni ezt a teljesítményt 120 Hz-en. Ha pedig egy PC-re csatlakoztatjuk DisplayPort segítségével, akkor a 144 Hz-et is elérhetjük. A monitor továbbá támogatja az AMD FreeSync Premium Prót és az Nvidia G-Syncet, illetve HDR 400-as besorolással és 1 ms-es válaszidővel rendelkezik.

A második újdonság a picit gyengébbnek tekinthető, 27 hüvelykes, szintén IPS panellel rendelkező Odyssey G27AG50. Ez ugyanúgy 1 ms-es válaszidővel rendelkezik, mint erősebb társa, és DisplayPorton keresztül akár 165 Hz-es teljesítményre is képes, viszont 4K helyett "csak" 1440p-s felbontást kínál. Emellett támogatja az AMD FreeSync Premiumot, az Nvidia G-Syncet, és HDR10-es besorolást kapott.

A három közül a legolcsóbb modell pedig az Odyssey G24AG30, ami 24 hüvelykes, és IPS helyett VA panelt kapott. Ez a monitor is támogatja DisplayPorton keresztül a 144 Hz-et, illetve elérhető az AMD FreeSync Premium is. Készül egy 27 hüvelykes variáns is ebből, azonban mindkettő esetében 1080p-s felbontást kapnak a vásárlók.

Ezek tehát a Samsung újdonságai, amelyek ráadásul mind sík képernyőt kaptak, így azoknak is jó választások lehetnek ezek, akik nem szeretik a hajlított monitorokat. Az árakat sajnos még nem ismerjük, és az sem világos egyelőre, hogy mikor kerülhetnek a boltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.