Hirdetés

Fujitsu Celvin NAS Server Q700



|

A Q700 nem olcsó, de viszonylag nagy tudású szerver, átlagosnál magasabb árát pedig az extra szolgáltatásokkal jól indokolják.

Hirdetés

A Celvin NAS Server Q700-zal ugyanazt a szoftveres környezetet kapjuk, mint ami a Fujitsu jóval nagyobb, drágább modelljeihez is jár, annak minden tudásával (a nagyobb, 4 rekeszes Q800 bemutatását a lenti videóban láthatja).
 
Bekapcsolás után első dolgunk a NAS inicializálása, mely a hozzá adott lemezen lévő programmal a hálózaton keresztül nagyon egyszerűen elvégezhető, internetkapcsolattal a frissítések automatikusan felkerülnek az eszközre. A rendszer Linux-alapú, a vas bázisát jelen esetben egy 1,2 GHz-es Marvell SoC, 512 MB DDR RAM és egy kétlemezes SATA RAID adja, egy gigabites LAN és három USB csatlakozó kíséretében.

 


 
Számtalan lehetőség közül választhatunk aszerint, hogy mire használnánk a rendszert, legyen az akár fájlelérés otthoni, munkahelyi hálózaton, Windows, Linux és Mac környezetben, weben, FTP-n, valamint iSCSI-n keresztül, tehát bárhonnan bármikor. Használható nyomtató-megosztásra, webszerverként, Mysql- és PHP-támogatással. Megfigyelő kamerák képének rögzítésére és továbbítására is alkalmas, továbbá médialejátszó elé médiatárolóként, használható biztonsági mentést végző kiszolgálónak vagy kliensnek, természetesen a kétlemezes RAID keretei közt, adatok mentésére. Beépített BitTorrent kliense lévén akár távolról is nyomon követhetjük letöltéseink állapotát.

 



Némi felárral kiterjeszthetjük a garanciát akár három évre is, és kérhetünk javítást kiszállással is, valamint hogy az esetleg meghibásodott merevlemezt a helyszínen cserélje a szerviz, ránk hagyva a rossz meghajtót – így esély sincs arra, hogy az adatok egy rossz szándékú helyreállítótól illetéktelen helyre kerüljenek.

Adatok:

- 2 db 2,5” (átalakítóval) vagy 3,5” SATA fiók
- RAID 0/1/JBOD módok
- 2 db 1 TB-os 3,5 SATA meghajtó beépítve
- 3 db USB 2.0, gigabites LAN
- Webes kezelőfelület
- fájl- és nyomtatómegosztás
- web és SQL kiszolgáló, letöltéskezelő
- Fujitsu szolgáltatások
- Forgalmazó: Fujitsu Magyarország
- Ár: 123 575 Ft
- Web: fujitsushop.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.