Hirdetés

Fusion netbookok a CeBIT-en



|

Több gyártó is rámozdult az AMD új lapkájára.

Hirdetés


Már most kapható néhány noteszgép modell - legalábbis szerencsésebb vidékeken -, melyet az új AMD Fusion chipre alapoztak. A Fusion már valóban egy lapkán tartalmaz viszonylag erőteljes, akár többmagos CPU-t és DirectX 11 kompatibilis GPU egységet. Az eddigi tapasztalatok alapján a Fusion lényegesen nagyobb teljesítményre képes, mint az idáig netbook-favorit Atom és hosszabb akkumulátor üzemidőt is tesz lehetővé.

A CeBIT-en is megcsodálhattunk jó néhány Fusion modellt. Már korábban írtunk a HP Pavilion dm1-ről, mely egy 11,6 hüvelykes, méretében a sub-noteszgép kategóriában utazó konstrukció. Az AMD Dual-Core E-350 processzor és AMD Radeon HD 6310 GPU révén a rendszer teljesítményben azonban inkább a normál noteszgépekhez mérhető, az Atom erejének mintegy kétszeresét kínálhatja. A konfiguráció 3 GB DDR3 RAM-ot, 320 GB-os HDD-t tartalmaz, már most is forgalmazzák, mintegy 450 eurós áron.

 

Az Acer normál méretű, 15,6 hüvelykes Aspire 5253 modelljében használja a Fusiont, ugyanazt a CPU-GPU párost, mint a Pavilion dm1. A nagy méret nem használ a hordozhatóságnak, viszont így nagyobb, 500 GB-os merevlemez kapacitással és 4 GB memóriával gazdálkodhatunk.

 

Alsóbb árkategóriában indul Toshiba Mini NB550D, így a Fusion egy kissé visszafogottabb változatával szerelték fel, a két magos C-50 processzor és a HD 6250 grafikus vezérlő került bele, ezekez 1 GB memória és a 250 GB-os merevlemez egészíti ki. Egy kis méretű, csupán 10 hüvelykes készülékről van szó, mely kiválóan hordozható, üzemideje pedig folyamatos munka mellett 8 óra. Ezt a modell már korábban bejelentette a gyártó, hamarosan itthon is kapható lesz.

 

Az MSI termékkínálatában az új U270 modell révén képviselteti magát a Fusion. A kis méretű, 12 hüvelykes LED háttérvilágítású LCD kijelzővel ellátott noteszgép (vagy inkább netbook) méretben és tömegben nem sokkal nagyobb, mint egy klasszikus netbook, ugyanakkor jelentős teljesítményt mondhat magáénak a két magos AMD E-350 CPU és a Radeon HD 6310GPU révén. Nem sima lakk, hanemStar Dust Color felület borítja a készülékházat, amin két darab USB 3.0 kaput is elhelyeztek. Akkumulátoros üzemideje 7 óra.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.